Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Να τους κάνουμε και υποδοχή.

Παπαγεωργίου και Κουκοδήμος. Οι ήρωες της Πιερίας

       Με την ψήφο τους,   από σήμερα Δευτέρα 13 του Φλεβάρη, οι μικτές αποδοχές του  άγαμου χωρίς προϋπηρεσία  από τα 751,39 ευρώ μικτά  μειώνονται κατά 22% σε 586,08 ευρώ και καθαρά 487,45 ευρώ.
Όσοι είναι νέοι κάτω των 25 ετών αυτόματα χάνουν 32% και θα έχουν μικτές αποδοχές 510,94 ευρώ και καθαρά 424 ευρώ.
Οι αυξήσεις παγώνουν για όσο διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.
Οι ωριμάνσεις παγώνουν μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από 10%.

                 Για όσους αμείβονται με κλαδικές συμβάσεις:


Η μέγιστη διάρκεια των συλλογικών συμβάσεων είναι τρία έτη.
Όσες συλλογικές συμβάσεις έχουν κλείσει πάνω από 24 μήνες, λήγουν το αργότερο μέσα σε έναν χρόνο.
Η διάρκεια της μετενέργειας μειώνεται από τους έξι στους τρεις μήνες.
Με τη λήξη του τριμήνου  οι εργαζόμενοι θα παίρνουν τον βασικό (τον νέο,  τον μειωμένο )  μισθό και τα εξής επιδόματα: αρχαιότητας σε υπηρεσία, τέκνου, εκπαίδευσης και επικινδυνότητας.

Αυτό θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι να αντικατασταθεί από όρους που καθορίζονται σε μια νέα συλλογική συμφωνία ή σε νέα ατομική σύμβαση. Γίνεται φανερό ότι οι εργοδότες θα αρνούνται την υπογραφή κλαδικής σύμβασης ώστε μετά από τρεις μήνες να πάνε όλοι στο βασικό και από το βασικό θα γίνεται η όποια διαπραγμάτευση για επιχειρησιακή ή ατομική σύμβαση εργασίας με αποτέλεσμα νε έχουμε μειώσεις που θα ξεπερνούν το 50%.

                                            Επίδομα ανεργίας

Όλα τα επιδόματα και οι παροχές που συνδέονται με το βασικό μειώνονται από σήμερα  κατά 22% και έτσι το επίδομα ανεργίας  από 461,5 θα πέσει στα 359,97 ευρώ.

                                                 Συνταξιούχοι

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση καλείται να προσαρμόσει τις συντάξεις λαμβάνοντας υπόψη και την είσπραξη των εισφορών.

Ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για νέα περικοπή των συντάξεων  30-35%  γιατί θα δημιουργηθεί «μαύρη τρύπα» στα Ταμεία (μόνο πέρυσι οι απώλειες λόγω κρίσης ήταν 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ).

                              
          Αυτά ψήφισαν οι κύριοι βουλευτές μας υπακούοντας στους αρχηγούς τους και αυτοί στην Μέρκελ και την Τρόικα, για να σώσουν λέει  την πατρίδα. Μαζί με τον Νταλάρα των τραπεζών. Μόνο που για να σώσουν την πατρίδα πετάνε στα τάρταρα τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους. Και φυσικά αυξάνουν την ύφεση και καταβαραθρώνουν την οικονομία. Για το καλό της παρτίδας. Όπως ο καπετάνιος που για να ξαλαφρώσει το καράβι στη φουρτούνα πετάει στη θάλασσα τη σαβούρα.

            Έτσι ψήφισαν οι δυο βουλευτές μας. Με δάκρυα στα μάτια ψήφισαν τα μέτρα και διέσωσαν την θέση τους στα κόμματα. Το έκαναν γι εμάς,  για  να έχουμε τη χαρά να τους έχουμε ξανά υποψήφιους, για να τους σταυρώσουμε. Θα ήταν φυσικά  αγένεια εκ μέρους μας να ρωτήσουμε αυτούς που πετσοκόβουν τους μισθούς , με τι εισοδήματα ζουν, τι περιουσία απέκτησαν ως βουλευτές είτε ως κομματικοί παράγοντες. Γιατί όπως λέει και Μπρεχτ:

 Αυτοί που παίρνουν  το φαϊ από το τραπέζι των φτωχών

 κηρύσσουν την λιτότητα,

 αυτοί που κλέβουν όλα τα δοσίματα

 ζητάνε θυσίες.