Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Είναι καιρός να τους διώξουμε.Τώρα.

                         Τώρα.

 Δεν θέλουμε να μας σώσουν ξανά, η ξένη Τρόικα του (Δ.Ν.Τ. , Ε.Ε. , Ευρ. Τρ.)  αντάμα με την δική μας Τρόικα,( ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ.).

      Με την μείωση κατά 20 % των αποδοχών του ιδιωτικού τομέα κάθε εργαζόμενος  θα χάσει αμέσως σχεδόν τρεις μισθούς,  έναν περισσότερο από τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το Επίδομα Αδείας τα οποία πανηγυρίζουν ότι έσωσαν οι  Σαμαράς και Καρατζαφέρης.

         Με την κατάργηση της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων, με την λήξη των κλαδικών συμβάσεων οι εργαζόμενοι θα επανέρχονται στους μισθούς της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ή στη σύναψη ατομικών συμβάσεων που σημαίνει σημαντικές απώλειες για κάθε εργαζόμενο.

       Αυτές οι μειώσεις θα έχουν επιπτώσεις στις συντάξιμες αποδοχές άρα και στις σύνταξη του εργαζόμενου, στα επιδόματα ασθενείας ανεργίας κλπ, θα έχουν παράλληλα επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα λόγω μείωσης του εισοδήματος και φυσικά μεγέθυνση της ύφεσης και νέες απολύσεις λόγω μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων.

          Και αφού ούτε αυτές οι μειώσεις των αποδοχών θα αποδώσουν,  σε τρεις μήνες θα κληθούμε  να μας σώσουν ξανά με νέα μείωση αποδοχών, νέες απολύσεις, νέες μειώσεις των συντάξεων, νέες συμφορές. Και αυτό θα γίνει ξανά και ξανά και ξανά.

       Είναι καιρός να τους διώξουμε.  Τώρα. Γιατί όσο αργούμε, τόσο πιο πολύ θα έχουν ξαφρίσει τις τσέπες μας, τόσο πιο πολύ θα έχουν ρουφήξει το αίμα μας, τόσο πιο πολύ θα έχουν χαθεί οι πλουτοπαραγωγικοί μας πόροι, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η ανάκαμψη της πατρίδας μας.

        Τώρα. Γιατί αύριο θα είναι αργά, αύριο θα είναι πολύ δύσκολα. Τώρα. Πριν υπογράψουν το αλυσόδεμα της πατρίδας μας, και όλων εμάς.


Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος