Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Με το νέο Μνημόνιο μας σπρώχνουν στην άτακτη χρεοκοπία και στην έξοδο από το ευρώ

Με απλή αριθμητική. Που θα βρούμε 400δις τα επόμενα 20 χρόνια για να ξοφλήσουμε τους δανειστές μας χωρίς να προστρέξουμε σε νέο δάνειο ή χωρίς να ξεπουλήσουμε τα πάντα στη χώρα, εξαθλιώνοντας παράλληλα το λαό της;



Με τη νέα δανειακή σύμβαση το δημόσιο χρέος θα είναι ως εξής:

 110 δισ. (το δάνειο του EFSF του 2010)

 130 δισ. Που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση

   60 δισ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

    70 δισ. που απέμειναν στους ιδιώτες μετά το "κούρεμα" (του PSI)

Σύνολο  δανείων 370 δις ευρώ  και η εξυπηρέτηση τους  απαιτεί 20 δισ. Περίπου  το χρόνο για τα επόμενα 20 χρόνια.

Με δεδομένο ότι τα έσοδα του προϋπολογισμού το 2001 ‘ήταν 50 δις και οι ανελαστικές δαπάνες 49,5 δις και με πρόβλεψη μείωσης περί το 15 % λόγω εφαρμογής του νέου μνημονίου ( μείωση τόσο στις δαπάνες αλλά και στα έσοδα λόγω της μείωσης των εισοδημάτων και της ύφεσης) θα πρέπει να βρούμε από το 2013  (από πού όμως; ) 20 δις το χρόνο για να εξυπηρετήσουμε το χρόνο. 

Άρα θα έχουμε νέα κρίση του ελληνικού προβλήματος.   

Κατ ουσία δηλαδή ή θα προστρέξουμε σε νέο δανεισμό με νέα μέτρα, ή θα ξεπουλήσουμε τα πάντα στη χώρα μας εξαθλιώνοντας το λαό της ακόμα παραπέρα, ή θα μας οδηγήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι δανειστές μας στην άτακτη χρεοκοπία και στην έξοδο από το ευρώ.

Αυτό δηλαδή για το οποίο κινδυνολογεί η τετράδα, Παπανδρέου, Παπαδήμος Σαμαράς και Βενιζέλος θα έρθει σαν άμεσο αποτέλεσμα της ψήφισης του νέου μνημονίου και όχι σε περίπτωση καταψήφισής του.