Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Να εξασφαλιστεί η ποιότητα της πατάτας Νευροκοπίου για να έχει επιτυχία και συνέχεια η προσπάθεια σε όφελος καταναλωτών - παραγωγών


    Η   πρωτοβουλία αυτή της Εθελοντικής ομάδας Δράσης για διάθεση 20 τόνων πατάτας Νευροκοπίου στους πολίτες της Κατερίνης απευθείας από τον παραγωγό και με τιμές παραγωγού (25 λεπτά το κιλό, ) είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια σε όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών.

    Ανάλογες πρωτοβουλίες έγιναν και στην Αθήνα με την διάθεση από εθελοντές αγροτικών προϊόντων σε τιμές κόστους.

   Επειδή αυτή η πρωτοβουλία αν έχει επιτυχία μπορούν να ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες με άλλα αγροτικά προϊόντα και με αναζήτηση πιθανά και πιο κοντινών ή ντόπιων παραγωγών είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ποιότητα της πατάτας από το Νευροκόπι, με ευθύνη κύρια του παραγωγού αλλά και του αγροτικού συνεταιρισμού, αφού δια μέσου αυτού έγινε η σχετική επικοινωνία.

  Όσο πιο καλό είναι το προϊόν, όσο πιο ευχαριστημένοι θα μείνουν οι καταναλωτές τόσο πιο επιτυχημένη θα είναι η συνέχεια.

   Φυσικά δεν αντιμετωπίζεται ριζικά η αισχροκέρδεια των εμπόρων, οι χαμηλές τιμές παραγωγού και οι υψηλές του καταναλωτικού,  εν τούτοις αυτές οι πρωτοβουλίες ανακουφίζουν εν μέρει και τους παραγωγούς και τους καταναλωτές, ασκούν πίεση στους εμπόρους, στηρίζουν την αγροτική παραγωγή, και εν τέλει δείχνουν και έναν άλλο συνεταιριστικής και καταναλωτικής οργάνωσης.

      Για το σκοπό επιμένουμε ότι είναι απαραίτητη η καλή ποιότητας της πατάτας από το Νευροκόπι για να πετύχει η προσπάθεια της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης αλλά και των πολιτών που ανταποκρίθηκαν.

Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος.