Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Έχετε δίκιο κ. Σαμαρά. Η Αριστερά ευθύνεται για όλα.


        Προσυπογράφουμε την χθεσινή επίθεση του κ. Σαμαρά κατά της Αριστεράς και των ευθυνών της για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

       Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Αριστερά κυβερνάει από το 1974 και εντεύθεν για να μην πούμε από το 1950. Η  Αριστερά υποστήριξε το πρόγραμμα τον εξοπλισμών που καταχρέωσε τη χώρα, η Αριστερά έβαλε τα δικά της παιδιά στο Δημόσιο με το ρουσφέτι, η Αριστερά έστησε το κομματικό και ρουσφετολογικό κράτος, η Αριστερά έστησε το προδικαστικό κύκλωμα και  το Βατοπέδι, η Αριστερά έδωσε φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο δυναμιτίζοντας τα δημόσια έσοδα, η Αριστερά έκανε τα δομημένα ομόλογα, η Αριστερά έδωσε τους Εθνικούς Δρόμους στους ιδιώτες μαζί με τα λιμάνια και τα Αεροδρόμια, η Αριστερά υπέγραψε το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, η Αριστερά ήταν αιτία που ο στρατηγός άνεμος έκαψε όλη την Ελλάδα, η Αριστερά ευθύνεται που μέσω ΚΑΠ απογυμνώθηκε η Αγροτική μας παραγωγή, η Αριστερά ευθύνεται που το κεφάλαιο προτίμησε νε βγάλει τα λεφτά του και τα εργοστάσια στο εξωτερικό αναζητώντας φτηνή εργατική δύναμη, η Αριστερά ευθύνεται για το όργιο της δημόσιας σπατάλης των υπουργών της κάθε κυβέρνησης, για την φοροδιαφυγή την φοροκλοπή, την εισφοροδιαφυγή, η Αριστερά ευθύνεται για το ξεπούλημα που ετοιμάζεται με το μνημόνιο 2, και γιατί όχι,  η Αριστερά ευθύνεται  για το προπατορικό αμάρτημα.


       Αθώες περιστέρες το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.,  γιατί ποτέ δεν κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, αθώες γιατί δεν πήραν τα λεφτά από την ΖΗΜΕΝΣ, αθώες γιατί δεν έλεγχαν την δικαιοσύνη, αθώες γιατί δεν έκλεβαν τους ψήφους του κοσμάκη με τους καλπονοθευτικούς νόμους ή με τους εκβιασμούς και το παραμύθιασμα των προεκλογικών υποσχέσεων.

    Η  Αριστερά έλεγε λεφτά υπάρχουν ,  ψάχνοντας τις τσέπες των πολιτών,   η αριστερά μιλούσε για επανίδρυση του κράτους, η Αριστερά παραποίησε τα στοιχεία για την είσοδο στο ευρώ, η Αριστερά παραποίησε της στοιχεία της Στατιστικής υπηρεσίας για να μας φέρουν το ΔΝΤ και την Τρόικα. Η  Αριστερά, η Αριστερά, η Αριστερά.

      Παίρνοντας το ρόλο του Καρατζαφέρη στην υποστήριξη του μνημονίου, φαίνεται ότι  ο κ. Σαμαράς παίρνει και τις μεθόδους του, και φοβούμενος την στροφή των πολιτών ακόμη και πρώην υποστηρικτών της Ν.Δ. προς την Αριστερά, της κουνάει απειλητικά το δάκτυλο.

Αφού βλέπει ότι με την συγκυβέρνηση αυτός θα πληρώσει το κόστος, αφού βλέπει να χάνεται η αυτοδυναμία, αφού αφουγκράζεται μια κοινωνία που αντιδρά στην συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Και όσο ταιριάζει με το ΠΑΣΟΚ, όσο  θυμίζει στους πολίτες την νεοφιλελεύθερη πολική της, τόσο ο κ. Σαμαράς θα επιτίθεται στην Αριστερά, προσπαθώντας τους κάνει όλους όμοιους του , προσπαθώντας να τους κάνει σαν τα μούτρα τους.

       Η  Αριστερά δικαιώνεται για τις μάχες που έδωσε, για την πολιτική της απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.,  για την υποστήριξη της στους εργαζόμενους κόντρα στο κεφάλαιο.

     Η  Αριστερά έχει πρόταση εξόδου από την κρίση, έχει πρόταση για την προστασία των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών.

   Η  Αριστερά έχει πλούσια ιστορία αγώνων που επιβεβαιώνουν  τον ιστορικό της ρόλο.

    Σε ένα έχει δίκιο ο Σαμαράς. Για ένα πράγμα ευθύνεται η Αριστερά. Για το ότι δεν μπόρεσε να βρει κοινό βηματισμό, δεν μπόρεσε να συντονίσει τις δυνάμεις της , δεν μπόρεσε να συνεργαστεί σε ένα μίνουμ πρόγραμμα, πρόγραμμα δημοκρατικό,  ανοικτό στις διαθέσεις,  τις δυνατότητες και τις προοπτικές του λαϊκού κινήματος, γιατί δεν μπόρεσε να γίνει ο εφιάλτης των κυβερνώντων.

    Ένα πρόγραμμα που θα συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις, θα τονώσει το λαϊκό κίνημα και θα στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τον δικομματισμό που μας έφερε ως εδώ. Τον δικομματισμό που τώρα στα τελευταία του προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι, έναν δικομματισμό που προωθούν οι Γιούγκερμαν και  Σόϊμπλε, σε μια ξετσίπωτη παρέμβαση στα εσωτερικά μας.

    Η  συνεργασία της Αριστεράς μας χρειάζεται, η ενότητα της Αριστεράς είναι η δύναμή της. Και αν κάποιες ηγεσίες έχουν ακόμα επιφυλάξεις είναι στο χέρι του λαού να την επιβάλλει. Με τον τρόπο του έχει δίκιο ο κ. Σαμαράς.  Οι καιροί ου μενετοί.

  Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος

μέλος της Ν.Ε. ΣΥΝ Πιερίας