Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Και το όνομα αυτου... ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο





Ανακοινώθηκε το όνομα με το οποίο θα κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε ο σχηματισμός παρουσίασε τη διακήρυξή και τις συνεργασίες με τι οποίες θα προχωρήσει τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.

Στην παρουσίαση των συνεργασιών παρευρέθηκαν ο Μ. Γλέζος, η Σοφία Σακοράφα, οι Π. Κουρουμπλής,   Αλ. Μητρόπουλος, Αντ. Κοτσακάς από την Ενωτική Κίνηση, η Νίνα Κασιμάτη από τον Νέος Αγωνιστής, η ΕΔΗΚ, με το Σταύρο Καράμπελα, η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου,  η Κοινωνική Αριστερά, ο Γιάννης Σχίζας.


Η διακήρυξη του συμμαχικού σχήματος χωρίζεται σε 6 βασικούς άξονες:


1. Κρίση χρέους και η απάντησή μας

2. Αναδιανομή του πλούτου, κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη

3. Πραγματική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και σε όφελος της κοινωνίας για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

4. Ασπίδα κοινωνική προστασίας και υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών

5. Εξωτερική πολιτική

6. Πολιτική, κοινωνική και οικονομική δημοκρατία

"Η χώρα και ο λαός μας ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Μια τραγωδία που δεν ήταν αναπόφευκτη, αλλά το αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών των δυνάμεων που κυβέρνησαν τον τόπο από τη μεταπολίτευση ως σήμερα." ανέφερε ο Α. Τσίπρας και προσέθεσε "Εμείς που είμαστε σήμερα εδώ παλεύουμε για την συγκρότηση ενός ανοιχτού μετώπου με βάση τη συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς, της ριζοσπαστικής οικολογίας και σοσιαλιστών που δεν χωρούν οι αξίες, οι ιδέες και τα όνειρά τους στη πολιτική των μνημονίων της υποτέλειας."


"Δικός μας μονόδρομος είναι ο δρόμος της ενότητας, είναι ο δρόμος της δημοκρατίας, είναι ο δρόμος της λαϊκής κυριαρχίας. Αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί, προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά, γιατί πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε μια νέα λαϊκή πλειοψηφία, για να αλλάξει πορεία η χώρα,  για να αποσοβήσουμε το κοινωνικό ολοκαύτωμα, για να ζήσουμε στη χώρα μας, εμείς και οι επόμενες γενιές, με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη." ανέφερε.


"Εμπνεόμαστε όλοι εμείς από το μεγάλο και πολύμορφο μαζικό και ενωτικό κίνημα αντίστασης του ελληνικού λαού, που μας έφερε σε κοινούς αγωνιστικούς δρόμους, στις πλατείες και τους δρόμους, στις απεργίες, στην πολιτική ανυπακοή, στο κίνημα «δεν πληρώνω» τα χαράτσια, σ΄ όλους τους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν αυτά τα δυο χρόνια." ανέφερε και προσέθεσε "Παλεύουμε για την ανατροπή των κυρίαρχων πολιτικών και δεσμευόμαστε για την ακύρωση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και όλων των μέτρων που απορρέουν από αυτές."


"Σήμερα, καταθέτουμε τους άξονες ενός  συγκεκριμένου προγραμματικού πλαισίου με βάση τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, του κόσμου της εργασίας." τόνισε ο Α. Τσίπρας και σημείωσε "Στόχος μας ένας νέος συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς, τις δυνάμεις που από προοδευτική και αντινεοφιλελεύθερη σκοπιά αντιπαλεύουν το μνημόνιο."


"Γνωρίζουμε καλά πως καμιά πραγματική αλλαγή –πόσο μάλλον μια μεγάλη ανατροπή όπως αυτή που προσδοκούμε- δεν μπορεί να γίνει χωρίς κόπο." τόνισε και προσέθεσε πως "Δεν ζητάμε από το λαό ανάθεση εργολαβίας σωτηρίας της χώρας. Ζητάμε συμπόρευση και κοινούς αγώνες."

alterthess.g