Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Κι εσείς κ. Πρόεδρε;


Μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Καμαρώνουν δήθεν για τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο άλμα εις ύψος, Δημήτρη Χονδροκούκη γιατί τα κατάφερε, παρά το γεγονός ότι κυβέρνηση και Τρόικα   έχουν στερήσει ακόμα και την θέρμανση από τα άθλια γήπεδα που γυμνάζονται οι αθλητές μας .

Και μας παρηγορούν και το γενικεύουν λέγοντάς μας ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα ότι και αν μας κάνει η κυβέρνηση.

Ναι μπορούμε. Και πρώτα από όλα να πετάξουμε από πάνω μας κυβέρνηση και Τρόικα και τους συν αυτώ. Αμάν πια.

Διαβάστε τις δηλώσεις του πατέρα Χονδροκούκη και τις απερόγραπτες δηλώσεις το υκ. Παπούλια.


 

Κυριάκος Χονδροκούκης

Σχετικά με τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές:  «Η Πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω σε αυτά τα παιδιά. Πρέπει να σας διευκρινίσω ότι γυμνάζομαι κάτω από άθλιες συνθήκες. Φέτος το χειμώνα γυμναζόντουσαν μέσα στο κρύο με θερμοκρασία κάτω από τους δέκα βαθμούς εσωτερικού χώρου. Το καλοκαίρι το γήπεδο του Αγίου Κοσμά δεν μπορούσαν να μπουν να προπονηθούν. Να μπουν μέσα οι σημερινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Οι πόρτες ήταν κλειστές. Ακούμε πράγματα που ανατριχιάζουμε. Κλείνουν γήπεδα. Καταργούνται τα πάντα σήμερα. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Τα πάντα δεν είναι οικονομικά. Η πολιτεία θα μπορούσε να κάνει πράγματα που δεν έχουν οικονομικό αντίκρισμα, τα οποία όμως θα μπορούσε να είχε κάνει για να διευκολύνει τους αθλητές μας. Κανένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί κάποιον αθλητή. Η επιτυχία είναι ατομική και της Ομοσπονδίας που παλεύει όπως μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές μας»
 
 
 

 

Παπούλιας: Δείξατε ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα


«Δείξατε ψυχή και διαπρέψατε. Η πατρίδα σάς οφείλει πολλά», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Κάρολος Παπούλιας, δίνοντας σήμερα συγχαρητήρια στον παγκόσμιο πρωταθλητή στο άλμα εις ύψος, Δημήτρη Χονδροκούκη, και τους άλλους αθλητές που έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Κωνσταντινούπολης. «Και με τα λίγα παλεύουμε και θα τα βγάλουμε πέρα», ανέφερε, υποδοχόμενος τους αθλητές στο Προεδρικό Μέγαρο.


Απευθυνόμενος στους αθλητές και τους προπονητές τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε συγκινημένος, καθώς όπως είπε, «σε μια στιγμή όπου λίγοι πιστεύουν ότι μπορεί να τα καταφέρουμε να βγούμε από τα δύσκολα, εσείς δείξατε ότι μπορούμε να βγούμε από τα δύσκολα.
«Και όχι μονάχα να βγούμε», συνέχισε, «αλλά να κάνουμε πράγματα που δεν τα φαντάζονται άλλοι που έχουν όλα τα μέσα και όλες τις δυνατότητες για να δημιουργήσουν και δεν μας φτάνουν».

«Δεν έχω τίποτα να πω, παρά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ», δήλωσε ο κ. Παπούλιας, γιατί «σε αυτές τις συνθήκες κάνετε κάτι πάρα πολύ μεγάλο».

«Μας συγκινήσατε, μας εμπνεύσατε. Και δεν το βάζουμε κάτω. Ποιος θα μας φοβίσει; Αντιμετωπίσατε παγκόσμια θεριά. Κοτέψατε; Όχι. Γιατί αν φοβόσασταν δεν θα διακρινόσασταν. Δεν φοβηθήκατε, αγωνιστήκατε, δείξατε ότι έχετε ψυχή, "τσαγανό" που λέμε εμείς, και έτσι διαπρέψατε. Να είστε καλά. Η πατρίδα σας οφείλει πολλά, που ίσως τώρα να μην μπορεί να σας τα δώσει. Αλλά δεν έχει σημασία. Και με τα λίγα παλεύουμε. Και θα τα βγάλουμε πέρα», υπογράμμισε, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους