Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Τσίπρας: Εμποροι ελπίδας του δικομματισμού

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΣΑΜΑΡΑ
Σφοδρή επίθεση κατά των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τους οποίους αποκάλεσε «εμπόρους ελπίδας του δικομματισμού», εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας απόψε στα Άνω Λιόσια.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι επανεμφανίζονται, αυτές τις ημέρες οι συνήθεις ύποπτοι κάθε προεκλογικής περιόδου, «οι έμποροι ελπίδων του δικομματισμού», οι οποίοι «ακόμη και τώρα τολμούν να υπόσχονται». Ρήμαξαν την Ελλάδα και μας υπόσχονται την ανασυγκρότησή της, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο είπε ότι , «ο φυσικός αυτουργός του δεύτερου Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης - ο κ. Βενιζέλος - υπόσχεται να ανατρέψει την πολιτική του. Υπόσχεται ότι θα επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα τη νωπή υπογραφή του.
Ο υπουργός Οικονομικών, που υπέγραψε το αγγλικό δίκαιο στα νέα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, που υπέγραψε τον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό για την απόλυτη προτεραιότητα στην αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους της χώρας και οδήγησε τη χώρα στην μεγαλύτερη ύφεση της ιστορίας της».
Για τον κ. Σαμαρά ο κ. Τσίπρας είπε είναι γνωστός σε όλους εκείνος που επί ενάμιση χρόνο «τόκιζε και κερδοσκοπούσε με την απελπισία του ελληνικού λαού» και ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να αφήσει «τους εξυπνακισμούς» σημειώνοντας ότι είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες σε όλους.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπορούν να μετατρέψουν την αποτυχία της πολιτικής τους σε εκβιασμό για τον ελληνικό λαό, είπε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε από τον ελληνικό λαό να στείλει και τα δύο κόμματα «στην λήθη και την ανυποληψία της ιστορίας».
Επαναφέροντας την πρότασή του για συνεργασία των αριστερών δυνάμεων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο έντονη η προσδοκία του κόσμου από την αριστερά και πρόσθεσε ότι είναι κρίμα, την στιγμή που πραγματικά η κοινωνία στρέφεται προς την Αριστερά, η δική μας απάντηση να είναι η πολυδιάσπαση, τα προσχήματα και η ιδιοτέλεια. Ένα παράλογο και προσχηματικό κήρυγμα του απομονωτισμού από το ΚΚΕ, είπε ο κ. Τσίπρας.
Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής - τώρα όχι αργότερα, γιατί στις 7 Μαΐου θα είναι αργά, πολύ αργά για το λαό, τόνισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Η Ιστορία δεν περιμένει. Τώρα χτυπά την πόρτα της Ελλάδας. Τώρα οι λαοί της Ευρώπης προσδοκούν από μας. Τώρα είναι η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι η ώρα του νέου συνασπισμού εξουσίας της Αριστεράς».