Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο Σαμαράς, με δόρυ την Ντόρα και ασπίδα τον Πλεύρη,σώζουν την πατρίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ, και άλλα παραμύθια.

                                                                      του  οικονομολόγου  Αντώνη  Δ. Μάντζιου

 Λαϊκό σάλπισμα για συσπείρωση της κεντροδεξιάς από τον Αντώνη Σαμαρά
     μπροστά στον κίνδυνο της ανόδου της Αριστεράς στην εξουσία.
Και βλέπουν έκπληκτοι οι πολίτες να ανεβαίνουν αγκομαχώντας στο τρένο της ΝΔ, η Μπακογιάννη με τους στενούς συνεργάτες της, η δεύτερη δόση των αποτυχόντων βουλευτών του ΛΑΟΣ και κάποιοι πιο δεξιοί ακόμα. Όλοι αυτοί για να σώσουν την πατρίδα, να σώσουν την Ελλάδα. Αφού η Ντόρα εξασφάλισε εκλόγιμη θέση σε αυτή και τους συνεργάτες της, με τους ψήφους αυτών που ψήφισαν Ν.Δ., μια Ν.Δ. που καταγγέλθηκε  όχι μόνο προεκλογικά αλλά πολύ πιο πριν, από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου από την κ. Μπακογιάννη.
Πιστεύει κανείς ότι η Ντόρα δεν θα βοηθήσει στην δεύτερη ήττα του Σαμαρά τον Ιούνιο ώστε να έχει στο πιάτο την αρχηγία της Ν.Δ. από έναν Σαμαρά που απέτυχε πλήρως στους στόχους του;
Αλλά και  για πια συσπειρωμένη κεντροδεξιά μιλάμε; Είναι ο Πλεύρης, ο Βελλόπουλος, ο Κιλτίδης, ο Ανατολάκης, οι κεντρώοι που συσπειρώθηκαν με τη Ν.Δ.; Είναι η Ντόρα με τα στελέχη της,  μια Ντόρα που ψήφισε όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, μια Ντόρα που θεωρούσε λαϊκιστή το Σαμαρά, μια Ντόρα
που εκφράζει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις, μια Ντόρα που είναι  η προσωποποίηση του παλαιοκομματικού κράτους της δεξιάς και του δικομματισμού;
Ελάτε τώρα ψηφοφόροι της Ν.Δ. ενόψει της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεχάσετε το Βατοπέδι, τα δομημένα ομόλογα, τη ΖΗΜΕΝΣ, τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, να ξεχάστε το άλλο μισό του δικομματισμού, τον Τσοχατζόπουλο,  την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, τα υποβρύχια, την διαφθορά, το ρουσφέτι, το κομματικό κράτος, τις ρεμούλες. Ξεχάστε όλα αυτά, ξεχάστε αυτά που υποφέρατε χρόνια τώρα, γιατί ο δικομματισμός και το παλαιοκομματικό κράτος θέλει να σώσει την παρτίδα. Ναι,  ναι κ. διορθωτά. Την παρτίδα όχι την πατρίδα. Η επίκληση της πατρίδας είναι το άλλοθι για να μας πάρουν όλους στο γκρεμό. Γιατί η πατρίδα κ. Μπακογιάννη σώζεται και χωρίς την εξασφάλιση άνευ ψήφου βουλευτικών εδρών, γιατί την πατρίδα την σώζουν κάθε μέρα χιλιάδες και εκατομμύρια πολίτες χωρίς να έχουν ανταλλάξει τη συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια  ούτε με ένα κομμάτι ψωμί. Θα μπορούσες να τη σώσεις λοιπόν συστρατευόμενη  μεν εκτός βουλής δε,  σύμφωνα άλλωστε με την ψήφο του κυρίαρχου λαού.
Κινδυνεύουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν φίλοι της Ν.Δ. Και μπροστά στον μέγιστο κίνδυνο θα πρέπει οι πολίτες να δεχτούν την νέα μείωση των συντάξεων κύριων και επικουρικών, τη νέα μείωση των αποδοχών στο Ιδιωτικό Τομέα με την κατάργηση της μετενέργειας, την νέα μείωση του αφορολόγητου στο μηδέν, την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης στο 19%, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, τη νέα μείωση των συντάξεων τον Σεπτέμβριο, την απόλυση 200.000 από το Δημόσιο. Μέτρα ψηφισμένα από Σαμαρά, Ντόρα και Βενιζέλο και τα κόμματά τους, μέτρα που εγγυήθηκαν δια της επιστολής τους στους αφέντες της Τρόικας, μέτρα που θα εξαθλιώσουν τον λαό, την οικονομία, θα μας οδηγήσουν στην άτακτη χρεωκοπία και στην έξοδο από το ευρώ.  Αυτά είναι τα μέτρα που ψήφισαν αυτή είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία της πατρίδας με την εγγύηση Σαμαρά – Βενιζέλου και την ανοχή των διαφόρων προθύμων.
Αυτή ακριβώς η συσπείρωση που πραγματώνει ο Σαμαράς, αυτή η προσπάθεια επαναφοράς του σάπιου πολιτικού κατεστημένου από την πίσω πόρτα και με πρόσχημα τη σωτηρία της πατρίδας, αυτό το πισωγύρισμα στα τρομοκρατικά διλήμματα,  αποδεικνύουν την ανάγκη της υπερψήφισης του ΣΥΡΙΖΑ,  της αναζήτησης μιας αριστερής διεξόδου στην κρίση, σε συνεργασία με τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις και με το λαό στο προσκήνιο,  με απόρριψη του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους μας.
     Ακόμα και γι αυτούς που έχουν επιφυλάξεις και διατηρούν τις αμφιβολίες τους αξίζει να δοκιμάσουν την αλλαγή της πολιτικής, να αλλάξουμε ρότα,  πριν το σκάφος γκρεμιστεί στους καταρράκτες του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, πριν χρεοκοπήσει η οικονομία και ο λαός μας, πριν μας οδηγήσουν στην προδιαγραμμένη άτακτη χρεωκοπία και την επιστροφή στη δραχμή.
mantzios-antonis.blogspot.com