Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Με τις ηγεσίες της Γαλλικής και Γερμανικής Αριστεράς θα συναντηθεί ο Α. Τσίπρας

 
tsiprasxl5.jpg



Στο Παρίσι και το Βερολίνο θα μεταβεί αύριο και μεθαύριο ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας προκειομένου να συναντήσει τις ηγεσίες της γαλλικής και γερμανικής Αριστεράς, αλλά θεσμικούς παράγοντες των δύο χωρών. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελείται από τους βουλευτές Γιάννη Δραγασάκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Γιώργο Σταθάκη, τον υπεύθυνο Οικονομικής Πολιτικής της ΠΓ του ΣΥΝ, Γιάννη Μηλιό και τον υπεύθυνο του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γιάννη Μπουρνού.

Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 συνέντευξη τύπου στο κτίριο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης (Πρώτο Γραφείο) του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα, του Εθνικού Γραμματέα του Γαλλικού ΚΚ και Πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Pierre LAURENT και του πρώην υποψήφιου του Μετώπου της Αριστεράς στις πρόσφατες Προεδρικές Εκλογές, Ευρωβουλευτή και Συμπρόεδρο του Κόμματος της Αριστεράς, Jean – Luc MELENCHON ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει δημόσια εκδήλωση αλληλεγγύης στην Place Du President Edouard Herriot με ομιλητές τους Pierre LAURENT, Jean – Luc MELENCHON και Αλέξη Τσίπρα.

Την Τρίτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν στο "Bundespressekonferenz" (Pressehaus/0103 Schiffbauerdamm 40, 10117 Berlin) ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας, ο Συμπρόεδρος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Κλάους Έρνστ και ο Πρόεδρος της ΚΟ της γερμανικής Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι.