Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ένας στους δύο αστυνομικούς ξαναψήφισε Χρυσή Αυγή

  αναφέρει σε δημοσίευμά του το ΒΗΜΑ.
Σύμφωνα με αυτό, στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν αστυνομικοί τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής χτύπησαν ρεκόρ γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Το ΒΗΜΑ επικαλείται δηλώσεις της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ στις οποίες τονίζεται ότι «φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό των αστυνομικών που αντιμετωπίζει το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, των λαϊκών κινητοποιήσεων και άλλα κρίσιμα θέματα για την κοινωνική γαλήνη, με την ματιά της «Χρυσής Αυγής». Σχεδόν η μισή ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ακόμη να έχει την ίδια αφοριστική αντίληψη για το πολιτικό σύστημα, με την «Χρυσή Αυγή». Κι αυτό είναι ένα κρίσιμο πρόβλημα...».

Τα συμπεράσματα προέκυψαν από την ανάλυση των ψήφων
 σε 11 εκλογικά τμήματα της Αθήνας στα οποία ψήφισαν με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην ΓΑΔΑ αλλά και στην Άμεση Δράση, στις ομάδες ΔΙΑΣ κτλ.
Τα τμήματα αυτά, αναφέρει το ΒΗΜΑ ,"-από το 806 ως και το 816 εκλογικό τμήμα- , βρίσκονται στα σχολικά συγκροτήματα στην οδό Αμπελακίων 24 και στην οδό Πανόρμου, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας"

Το ποσοστό που έλαβε η Χρυσή Αυγή στα τμήματα αυτά κυμάνθηκε από 17,2% έως 23,04% που είναι σχεδόν ίδια με αυτά που είχε λάβει στις εκλογές του περασμένου Μαϊου.


"Κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, όπως προκύπτει εξάλλου και από τους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν περίπου 550-700 άτομα και ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν σε αυτά κυμαίνεται από 20% ως 30% επί του συνόλου των ψηφισάντων. Αν συνυπολογισθεί λοιπόν ότι στα συγκεκριμένα τμήματα που ψηφίζουν οι αστυνομικοί το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» είναι υπερτριπλάσιο του μέσου όρου του συγκεκριμένου κόμματος προκύπτει το συμπέρασμα ότι σε ποσοστό άνω του 50% των αστυνομικών υποστηρίζει το συγκεκριμένο κόμμα.
Οσον αφορά τις υπόλοιπες πολιτικές προτιμήσεις των αστυνομικών, όπως προκύπτει από τις ίδιες αναλύσεις, φαίνεται να δίνεται μαζικά ψήφος στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ενδεικτικό ότι σε ένα από αυτά τα τμήματα - το 814 - με συμμετοχή ένστολων ψηφοφόρων η ΝΔ έλαβε ποσοστό 33,14% έναντι 16,16 τον περασμένο Μάιο και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,07% έναντι 10,43% πριν δύο μήνες." τονίζεται τέλος στο ρεπορτάζ.

alterthess

  Ένας στους δύο αστυνομικούς ξαναψήφισε Χρυσή Αυγή όπως και στις εκλογές της 6ης Μάη