Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Θέλουν να βγάλουν λεφτά και από τις κλήσεις στον ΕΟΠΥΥ για τα τηλεφωνοκά ραντεβού


Τεράστιο «χαράτσι» και στις κλήσεις προς ΕΟΠΥΥ

    Αλλάζει από τη Δευτέρα 6 Αυγούστου το κόστος κλήσεων προς τον ΕΟΠΠΥ για τα ραντεβού με τους γιατρούς με αποτέλσμα να αυξάνεται το κόστος κλήσεων έως και 36 φορές!

Οι ασφαλισμένοι αντί του αριθμού 184 θα πρέπει να καλούν τους πενταψήφιους 14884 και 14900, ενώ το κόστος αυξάνεται έως και τα 90 λεπτά ανεξάρτητα από τη διάρκειά τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει την τεράστια οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους καθώς έως σήμερα, ίσχυε η χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση. Έτσι:

1. Αν η κλήση γίνει από σταθερό τηλέφωνο πρός το 14784 τότε η χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση θα είναι 0,99 ευρώ, από 0,03 ευρώ, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Δηλαδή η κλήση θα είναι 33 φορές ακριβότερη από σήμερα ή αλλιώς αύξηση 3.200%.

2. Αν η κλήση γίνει από σταθερό τηλέφωνο προς το 14900 τότε η χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση θα είναι 1,08 ευρώ, αντί 0,03 ευρώ όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Δηλαδή η κλήση θα είναι 36 φορές ακριβότερη από σήμερα (3.500%).

3. Όταν η κλήση για ραντεβού γίνει από κινητό, θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά: 1,18 ευρώ ανά λεπτό.

Ο ΙΣΑ έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ με την οποία ζητά να μην υλοποιήσει αυτή την απόφαση, επισημαίνοντας: «Δεν επιτρέπεται να αναγκάζετε τους ασφαλισμένους να βάζουν σε μια ακόμη περίπτωση βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αναλογιστείτε την επιβάρυνση που προκαλείτε με την απόφασή σας αυτή στους ασφαλισμένους που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλά τηλεφωνήματα για να κλείσουν διαφορετικά ραντεβού».

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει πως η απόφαση θα οδηγήσει σε ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής των ασφαλισμένων ενώ προσθέτει πως έως σήμερα έχουν δαπανηθεί για την τηλεφωνική εξυπηρέτηση ποσά που υπερβαίνουν τα 70 εκατ. ευρώ.