Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

" Τρόφιμα μόνο για Έλληνες"-Ακόμη μια ρατσιστική μεθόδευση της Χρυσής Αυγής


   Σε μια ακόμη ρατσιστική κίνηση προχώρησε σήμερα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μοιράζοντας τρόφιμα
  στην πλατεία Συντάγματος μόνο σε Ελληνες. Μάλιστα για την παράδοση των τροφίμων απαιτούσε την ένδειξη ταυτότητας έτσι ώστε να είναι σίγουρη πως κανένα προϊον δεν θα πάει στα χέρια φτωχού άλλης εθνικότητας....Η λαϊκιστική αυτή κίνηση εξαγοράς συνειδήσεων των φτωχών έρχεται να προστεθεί σε άλλες παρόμοιες όπως η αιμοδοσία μόνο για Έλληνες κτλ. Έτυχε μάλιστα μεγάλης προβολής από τα μέσα τα οποία δεν έχουν επιδείξει αντίστοιχη ευαισθησία και ενδιαφέρον για την λειτουργία των πραγματικών δικτύων αλληλεγγύης (Κοινωνικά Ιατρεία, Κουζίνες αλληλεγγύης, Κοινωνικά Ωδεία, Κοινωνικά Παντοπωλεία κ.α) που έχουν δημιουργηθεί από την ίδια την κοινωνία και τα οποία έχουν ως στόχο κανείς να μην μείνει μόνος του στην κρίση.

Από την άλλη ο δήμαρχος Αθηνών αντέδρασε στην κίνηση αυτή της Χρυσής Αυγής για τυπολατρικούς λόγους και όχι για το ρατσιστικό περιεχόμενο της εκδήλωσης αυτής, γιατί, όπως τόνισε στην επιστολή του η πλατεία "δεν παραχωρείται σε κανέναν φορέα για τέτοιου είδους εκδηλώσεις". Μάλιστα ο διευθυντής του γραφείου τύπου του δήμου Γ. Σταματόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ δεν σχολίασε καν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και την προπαγανδιστική από πλευράς της επίδειξη φιλανθρωπικής διάθεσης παρά μόνο τόνισε ότι "Το θέμα της κοινωνικής αλληλεγγύης δεν είναι θέμα δημόσιας επίδειξης. Τα συσσίτια στην κεντρική πλατεία της χώρας μεταφέρουν την εικόνα μιας πόλης σε απόλυτη κατάρρευση". Προανήγγειλε μάλιστα την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης του δήμου που θα αποδοκιμάζεται η αυθαίρετη κατάληψη του χώρου

Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποίησε την αρνητική στάση του δημάρχου για να συνεχίσει το ρατσιστικό της παραλήρημα. Σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για "δήμαρχο των λαθρομεταναστών" και "άθλια διαταγή απαγόρευσης της διανομής τροφίμων".
"Ο συνήγορος του λαθρομετανάστη δεν έχει πρόβλημα όταν ξεφτιλίζεται η ιστορική πόλη των Αθηνών από παρελάσεις ξεβράκωτων και από το παρεμπόριο των λαθρομεταναστών. Ακόμη πιο θλιβερή ήταν η στάση του Α-50 (αρχηγού της αστυνομίας Παπαγιαννόπουλου) που ενοχλήθηκε από τα οχήματα με τα τρόφιμα, δεν ενοχλείται όμως από τα χιλιάδες κλεμμένα καροτσάκια των Πακιστανών. Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να γράφει τις "απαγορεύσεις" των κάθε λογής καμίνηδων, εκεί που γράφει ο ελληνικός λαός ολόκληρο το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας." τονίζει μεταξύ άλλων.