Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Παραλειπόμενα από την Εμποροβιοτεχνική έκθεση Πιερίας (ν. 1)


       Το ΄καναν πάλι το θαύμα τους οι παπάδες στον αγιασμό να μιλάνε για νίκα τοις βασιλεύσοι θεωρώντας ότι δεν ταίριαζε στο ακροατήριο το νίκα τοις ευσεβέσοι.
      Όμως πάλι στο δεύτερο επίμαχο σημείο γιατί αντικατέστησαν το κατά βαρβάρων σε κατεναντίων δορούμενων; Μισές δουλειές παπάδες μου. Μισές δουλειές.
      Εκτός αν σεβόμενοι την εξωστρέφεια κάποιων προς ντόπιων επιχειρηματιών προς την Βουλγαρία μεριά , άλλαξαν κατά το ήμισυ το τροπάριο, γιατί ας μην ξεχνάμε, ότι μόλις προχτές βάρβαροι ήταν οι Βούλγαροι,  κατά το γνωστόν άσμα.

      Αλήθεια. Πόσο ηθικό είναι, γιατί νόμιμο είναι όπως τα κατάφεραν οι κυβερνώντες,   κάποιοι ντόπιοι μεγαλοσχήμονες να μιλάνε για ανάπτυξη, να μιλάνε για επενδύσεις, να ζητάνε τα πάντα από την Πολιτεία ( και τον Δήμο μας) και την ίδια ώρα νε ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στην γείτονα Βουλγαρία και μάλιστα να καμαρώνουν για τις απλές διαδικασίες της Βουλγαρίας;
   Πόσο ηθικό είναι να μπαίνουν σε προγράμματα, να παίρνουν ζεστό χρήμα για μηχανήματα και άλλα πάγια και μετά από λίγο εν μια νυκτί να τα πηγαίνουν όλα στην Βουλγαρία; Αυτή είναι η εξωστρέφεια; Αυτή είναι η ανάπτυξη της Βουλγαρίας και όχι η δικιά μας φίλε επαγγελματία, αυτή είναι η ερήμωση του τόπου μας, η ανεργία στο 30%.
 Τσιμουδιά από όλους όμως. Και ας το συζητάν στα πηγαδάκια με ονόματα και στοιχεία.