Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Παραλειπόμενα από την Εμποροβιοτεχνική έκθεση Πιερίας (ν. 2)


                           Μέγα ατόπημα των διοργανωτών.

Τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, ως εκλεγμένο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κάλεσε πρώτον ο παρουσιαστής των εγκαινίων για να μιλήσει από το βήμα. Δεν ξέρουμε αν ακούστηκε ως εκεί η  φωνή μας: «είναι παυμένος και όχι εκλεγμένος», πάντως ο ίδιος αρνήθηκε να μιλήσει και σε λίγο έφυγε.
      Το πρόβλημα όμως είναι το εξής: Η έκθεση είναι συνδιοργάνωση δύο δημοσίων φορέων όπως είναι ο δήμος Κατερίνης  και το Επιμελητήριο ( Ν.Π.Δ.Δ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, παρόντος μάλιστα του υπουργού, και πλήθος επισήμων προσκεκλημένων. Είναι μια δημόσια εκδήλωση, φορέων του δημοσίου και με παρόντες δημόσιους λειτουργούς.
    Με ποιο λοιπόν δικαίωμα καλούνε τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, οριστικά και τελεσίδικα παυθέντα Περιφερειάρχη,  να απευθύνει και μάλιστα πρώτος τον χαιρετισμό ως εκλεγμένος δήθεν Περιφερειάρχης; Δεν αναγνωρίζουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων και αυτού του Αρείου Πάγου; Δεν αναγνωρίζουν την συνακόλουθη πράξη παύσης του περιφερειακού διευθυντή;
       Μήπως τους  είπε κανείς ότι ο νυν Περιφερειάρχης  Διονύσης Ψωμιάδης δεν είναι εκλεγμένος, αλλά δοτός και από ποιον άραγε;
     Ποιοι είναι αυτοί που κάνουν τις δημόσιες εκδηλώσεις πασαρέλα για να χαϊδεύουν αυτιά;
     Όσο ενοχλητικοί  και αν είναι οι δημόσιοι χαριεντισμοί είναι τέλος πάντων ανεκτοί  γιατί γίνονται μεταξύ τους. Άλλο όμως αυτό και άλλο δημόσιοι φορείς, δημόσιοι λειτουργεί, σε δημόσια εκδήλωση να αρνούνται στην πράξη τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων προσφέροντας προσωπικές ή κομματικές  εκδουλεύσεις.
    Ειδικά τώρα που ο λαός είναι στα κάγκελα με τις λίστες των πολιτικών, την διαφθορά και το ατιμώρητο.
       Περιμένουμε τις απαραίτητες διευκρινήσεις από τους διοργανωτές της Έκθεσης και τον κ. υπουργό.
Και μια δημόσια συγνώμη.