Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΜΑΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Του Γιάννη Τεκίδη


΄΄ Οσο περισσότερα ψέματα, όσες πιο πολλές φορές τα λες, πάντα στο τέλος κάτι μένει΄΄
    Η ρήση ανήκει στον αρχηγό της ναζιστικής προπαγάνδας, τα χρόνια της χολέρας στη
   Γερμανία, Γκαίμπελς. Κάτι ήξερε για να το λέει ο μαέστρος του φασισμού, κάτι που απέδωσε καρπούς στους καταστροφείς της Ευρώπης. Η ιστορία διδάσκει, όμως κάποιοι καλοθελητές, αργυρώνητοι και ανιστόρητοι οπαδοί του ΄΄ο σκοπός αγιάζει τα μέσα΄΄αυτοαποκαλούμενοι δημοσιογράφοι – τρίζουν τα κόκαλα όσων στο παρελθόν τίμησαν το λειτούργημα έντιμοι και με περγαμηνές δημοσιογράφοι- διαπλεγμένοι και ταγμένοι στην υπηρεσία του μπεζαχτά, της τραπεζοκρατίας και των ποικιλώνυμων παράσιτων, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και τα διδάγματα αυτής, αλλά και τους στοιχειώδεις κανόνες άσκησης του επαγγέλματος τους. Ποια αντικειμενικότητα, ποια δεοντολογία, ποια διασταύρωση και έλεγχο της είδησης. Όλα θυσία στο βωμό της σκοπιμότητας και της πάση θυσία συσκότισης της αλήθειας, της διαστρέβλωσης, της παραπληροφόρησης, της πλύσης εγκεφάλου. Τώρα που τα συμφέροντα, τα όσια και ιερά της πατρίδος – η πατρίς και τα συμφέροντα της γι αυτούς είναι συνυφασμένα με αυτά των κλεπτοκρατών, των αεριτζήδων πατριδέμπορων, και όλου αυτού του εσμού που λυμαίνεται χρόνια τώρα τον ιδρώτα του εργαζόμενου λαού- .

Άκου, λέει, να αμφισβητούν το μνημόνιο, - το ευαγγέλιο και την ευλογία για τον τόπο κατά τον φασίζοντα Πάγκαλο και την αδέσποτη αγέλη δημοσιογραφίσκων, μαύρων κονδυλοφόρων,- την λιτότητα και να προτείνουν την καταγγελία του, την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, την ρήτρα ανάπτυξης, την διαγραφή μέρους του απεχθούς χρέους ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γαία πυρή μηχθήτω. Ένα μαύρο μέτωπο προπαγάνδας χρησιμοποιώντας έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, διάφορα μπλόγκς και σαιτ επί τω έργω. Ωχριούν μπροστά στα καταιγιστικά πυρά τους καθημερινά μέσα από τα τρομοκρατικά δελτία ειδήσεων και τα δηλητηριώδη διαστρεβλωτικά και συκοφαντικά άρθρα, εναντίον όσων αντιστέκονται και αντιπαλεύουν τα μνημόνια και την κοινωνική καταστροφή που θα επιφέρουν αυτά, ακόμη και οι κοινοί τρομοκράτες. Πρώτος στόχος φυσικά ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανεύθυνος, λοιπόν, λαοπλάνος, εκτός πραγματικότητας και άνευ ρεαλιστικού προγράμματος ο Τσίπρας κατά το λούμπεν ως προς την ουσία γραβατωμένο και ακριβοκουστουμαρισμένο δημοσιογραφικό κατεστημένο. Και προς επικύρωση της φαιάς προπαγάνδας τους διυλίζουν μετά μανίας κείμενα, ανακοινώσεις,θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και ανακαλύψουν τη λέξη η την φράση που θα σταθεί η αφετηρία ανοίγματος των κρουνών του ψεύδους, της παραποίησης, της αυθαίρετης ερμηνείας και απαξίωσης των λεγομένων του. Σ ε αγαστή συμπαράταξη και οι τρόφιμοι του δημόσιου κορβανά, τα εκδοτικά συγκροτήματα των Μπόμπολα, Αλαφούζου, Λαμπράκη και μιας πλειάδας παρατρεχάμενων τα οποία ουσιαστικά συγκυβερνούν μαζί με την μοιραία εσωτερική τρόικα και καταβάλλουν μείζονες προσπάθειες, κόπο και ιδρώτα προκειμένου να λεηλατήσουν την κοινή λογική και τον νου των ανθρώπων που τους παρακολουθούν. Ζητούμενο από την πλευρά τους η απαξίωση όσων μάχονται για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια προτείνοντας μια άλλη πολιτική και η εμφύτευση στην ψυχή του πολίτη του τρόμου, της παραίτησης από οιαδήποτε ατομική και συλλογική αντίσταση ως μάταιη προσπάθεια και φυσικά την ανάδειξη της ανθρωποκτόνας πολιτικής τους ως τη μόνη ρεαλιστική.

Τελευταίο τους κατόρθωμα η απόπειρα μέσα από τις φυλλάδες τους να ταυτίσουν στη βάση της περιβόητης και κατάπτυστης διαχρονικής θεωρίας της ταύτισης δράσης των άκρων, φωτογραφίζοντας και εξομοιώνοντας της εγκληματική δράση της χρυσής αυγής, με αυτήν των λαϊκών κινητοποιήσεων και γενικά των δράσεων της αριστεράς. Ίδια λοιπών γι αυτούς η αντίδραση του αγανακτισμένου, άνεργου και εξαθλιωμένου πολίτη που πέταξε ένα νεράντζι στον γαλαζοπράσινο πολιτικάντη που διαλύει τη ζωή του και τον οδηγεί ακόμα και στην αυτοκτονία, με τα μαχαιρώματα και τις δολοφονικές απόπειρες γρυλιζόντων ανθρωπόμορφων του Μιχαλολιάκου. Τέτοιο αίσχος, τέτοια κατάντια, τέτοια δημοσιογραφική αλητεία. Θα περίμενε κανείς, αν όχι από τον Σαμαρά και τον νεοφιλελεύθερο καραδεξιό Βενιζέλο, από πλευράς ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της τουλάχιστον, μια ξεκάθαρη στάση και θέση απέναντι στον επιχειρούμενο εκχυδαϊσμό και κοινωνικό εκφασισμό, υπό τις ευλογίες η την σιωπή της μίζερης εγχώριας διανόησης, των δημοσιολόγων και σχολιαστών του γκουβέρνο και όλων όσων εξοικονομούν πλουσιοπάροχα τα προς το ζην, έρποντας και γλείφοντας. Απεναντίας στελέχη της με επικεφαλής τον ανεκδιήγητο πολιτικό γυρολόγο και δεινό τυχοδιώκτη Μπίστη, περιέρχονται ραδιόφωνα και κανάλια, λοιδορώντας θέσεις και απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, ανακηρύσσοντας τον ως τον μοναδικό τους αντίπαλο, ταυτιζόμενου αυτοί οι ‘’αριστεροί΄΄, με την εμπροσθοφυλακή του νεοφιλελευθερισμού, πιστεύοντας οι ανερμάτιστοι πως παλεύουν και αυτοί για την σωτηρία της πατρίδος.

Αν μη τι άλλο ο υπογράφων, οικτίρει τον εαυτό του για το γεγονός ότι για αρκετά χρόνια συμπορεύτηκε πολιτικά με τον κύριο Φώτη, συμφωνώντας με όσα τότε εκείνος ευαγγελίζονταν για την σύγχρονη, ανανεωτική , ριζοσπαστική αριστερά του εικοστού πρώτου αιώνα. Κρίμα……

-------------------------------------