Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΤ: Προσλήψεις απείρου κάλλους


   Πίνακα σε τρία χρώματα (μπλε της ΝΔ, πράσινο του ΠΑΣΟΚ και ασπροκόκκινο της ΔΗΜΑΡ)
   θυμίζει το τελευταίο διάστημα η ΕΡΤ, με την αναλογία των «χρωμάτων» να προκύπτει ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των τριών κομμάτων. Η αρχή έγινε με το διοικητικό συμβούλιο, όπου πρόεδρος τοποθετήθηκε εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ (Νίκος Τέλης), διευθύνων σύμβουλος εκλεκτός της ΝΔ (Νίκος Σίμος) και μέλος με πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς (Τέλης Σιαμαντάς).


Από έναν απλό εργαζόμενο στην ΕΡΤ

Ακολούθησε η Γενική Διεύθυνση Ειδήσεων. Μετά την περιπετειώδη απαλλαγή του Γιώργου Κογιάννη από τα καθήκοντά του (βλέπε
επιστολή που δημοσιεύθηκε και στο tvxs.gr), στη θέση του τοποθετήθηκε ο Στράτος Μπαλής, ο οποίος επί χρόνια κάλυπτε το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας. Αρχικά ως αναπληρωτής και τελικά ως Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων. Δεν χρειάστηκαν όμως περισσότερες από δύο εβδομάδες για να υπάρξει νέα αντικατάσταση. «Θύμα» αυτή τη φορά ο Στράτος Μπαλής και αντικαταστάτης του ο Βασίλης Θωμόπουλος, με πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Είχε προηγηθεί η κάλυψη - μετά από αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις – του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης από τον Αιμίλιο Λιάτσο. Είπαμε όλα είναι θέμα ισορροπιών εκεί στην Αγία Παρασκευή.

Κι αν τα παραπάνω ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα καθώς μιλάμε για κατεξοχήν πολιτικές θέσεις από τις οποίες ανέκαθεν προέκυπτε η «γραμμή», απορία προκαλεί η χρησιμότητα προσλήψεων σε θέσεις ειδικών συμβούλων και Προσωπικού Ειδικών Θέσεων με μισθούς που κυμαίνονται μεταξύ 3.000 και 4.000 ευρώ μεικτά.

Τον «χορό» άνοιξαν ως ΠΕΘ – σημειώνεται ότι οι θέσεις αυτές προορίζονται για θέσεις επιστημόνων - οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Παπαναγιώτου και Γιώργος Κουβαράς (τουλάχιστον ο δεύτερος παρουσιάζει ήδη εκπομπή), οι σκηνοθέτες Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος και Γιώργος Νταούλης (ο τελευταίος, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, ήταν διακαής πόθος της Έλλης Στάη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων), η επί σειρά ετών παραγωγός της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αρμάνη και τελευταία και μη εξαιρετέα η Ανθή Σαλαγκούδη.

Η κόρη του πρώην υπουργού Ανάπτυξης της κυβέρνησης της Ν.Δ., ο μισθός της οποίας «τρέχει» από το τέλος Αυγούστου προσελήφθη για να παρουσιάσει καθημερινή εκπομπή (στη λογική του ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ) στο δίωρο 10-12. Τελικά, όμως, και μετά από άκαρπες προσπάθειες και πολλές ώρες δοκιμαστικών, αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας τέτοιας εκπομπής. Ακόμα γελάνε οι παρόντες στο στούντιο όπου γίνονταν τα δοκιμαστικά όταν σε δύο περιπτώσεις κλήθηκε να πάρει συνέντευξη από «υπουργούς» της κυβέρνησης, που υποδύονταν συνάδελφός της. Παραμένει άγνωστο το που θα αξιοποιηθεί και κυρίως το πότε.

Το αποκορύφωμα, όμως, της τακτοποίησης ημετέρων ήρθε πριν από λίγες ημέρες με την ανακοίνωση οχτώ προσλήψεων (η μια εκ των οποίων του Βασίλη Θωμόπουλου) είτε σε θέσεις ειδικών συμβούλων είτε σε θέσεις ΠΕΘ. Ανάμεσά τους:
Ο πρώην παρουσιαστής του MEGA και πρώην υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Λιάρος. Τα σχόλια περιττεύουν
Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων πολλών συνέγραψε και τη βιογραφία του Κώστα Καραμανλή. Επίσης ουδέν σχόλιον.
Ο δημοσιογράφος Μενέλαος Σεβαστιάδης, ο οποίος επιφορτίστηκε «με τον συντονισμό για την κάλυψη της καθημερινής αθλητικής ειδησεογραφίας, την αρχειοθέτηση όλου του αθλητικού ραδιοφωνικού αθλητικού υλικού, την αναζήτηση αθλητικών προγραμμάτων και την οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής ραδιοφωνικών αθλητικών εκπομπών». Η τοποθέτηση του, κατά τους παροικούντες το ραδιομέγαρο, θυμίζει την περίπτωση Αρι Νικολάκη το 2004. Χώρια που πληροφορίες σημειώνουν ότι υπάρχει θέμα με τον Γιώργο Αντωνίου, ο οποίος με τη σειρά του είχε ανακοινωθεί νωρίτερα ως συντονιστής της ΝΕΤ FM και της ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Δεν αρκούσε, δηλαδή, ένας συντονιστής για το αθλητικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ αλλά κρίθηκε απαραίτητο ότι πρέπει να υπάρξουν δύο.
Η Ματίνα Ρέτσα ως σύμβουλος επικοινωνίας. Για την εξ Ευβοίας καταγόμενη κα Ρέτσα δεν χρειάζεται να γραφτεί τίποτα περισσότερο από ότι υπήρξε η διευθύντρια του γραφείου στη Βουλή του νυν κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, με τον οποίο εξακολουθεί να συνεργάζεται.
Ο δημοσιογράφος Σταύρος Οικονομόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε ως ειδικός σύμβουλος για θέματα ραδιοφωνίας. Ο κ. Οικονομόπουλος υπήρξε συμβασιούχος ορισμένου χρόνου για ένα έτος (2010-2011) αναλαμβάνοντας τότε την προβολή της ΝΕΤ FM επιλέγοντας αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις των πολιτικών που φιλοξενούνταν στη συχνότητα των 105,8 μεγάκυκλων.
Ο Γιώργος Μπράμος για τον οποίο ακόμα οι παλαιότεροι θυμούνται τις παλαιότερες θητείες του στο κτίριο της Λεωφόρου Μεσογείων.
Και φυσικά η επαναφορά της Χρύσας Αράπογλου, η οποία δεν κατάφερε να επανεκλεγεί και κάπου, κάπως, κάποτε πρέπει να εξασφαλίζει τον επιούσιον.


Και για να μην αδικήσουμε κανέναν, δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητη η πρόσληψη τριών γραμματέων και ενός διευθυντή για το γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου με συνολικό μηνιαίο κόστος μισθοδοσίας 9.500 ευρώ. Γραμματέα προσέλαβε και ο Αιμίλιος Λιάτσος αλλά με 1.650 ευρώ μεικτά και χωρίς πληρωμές για υπερωρίες και αργίες.

Και όλα αυτά τα χρήματα και οι αμοιβές αποφασίζονται τη στιγμή που ακόμα δεν έχει κλείσει το θέμα του μισθολογίου για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, πάνω από το κεφάλι των οποίων επικρέμαται ακόμα η δαμόκλειος σπάθη των ενδεχόμενων νέων περικοπών λόγω της ένταξης της ΕΡΤ στις ΔΕΚΟ.

Εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα περισσότερο από το να πολλαπλασιάσετε τα πρόσωπα επί τις αμοιβές και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας…
tvxs