Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Στις 12 Νοεμβρίου στα περίπτερα οι «6 μέρες» της ... Αριστεράς


Το πρώτο φύλλο της νέας εφημερίδας του Αντώνη Δελλατόλα, που θα φέρει τον τίτλο «6 μέρες» θα κυκλοφορήσει άνευ απροόπτου στις 12 Νοεμβρίου. Η εφημερίδα, που απευθύνεται στον αριστερό χώρο, θα είναι ένα φύλλο γνώμης, που δεν θα καταγράφει την στενή επικαιρότητα, αλλά θα προσπαθεί να εντυπώσει τις ζωές των ανθρώπων στην σημερινή κοινωνία. Την ίδια στιγμή, υπάρχει η επίγνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και έτσι έχει γίνει προσαρμογή σε αυτά τα δεδομένα. «Εμείς θα πούμε την αλήθεια των καιρών μας», δηλώνουν στελέχη της εφημερίδας στο tvxs.gr. Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζουμε ότι αναμένεται να εκδοθεί ακόμη μια νέα εφημερίδα, η Εφημερίδα των Συντακτών, την οποία θα παρουσιάσουμε αύριο σε ξεχωριστό ρεπορτάζ. Ρεπορτάζ: Νίκος Μίχος


Οι συντάκτες

H εφημερίδα θα στελεχωθεί, μεταξύ άλλων, από πρώην εργαζομένους της Ελευθεροτυπίας, όπως τον Γιάννη Παντελάκη, τον Πάνο Σώκο και τον Ανδρέα Ρουμελιώτη. Επίσης, στο πλαίσιο της προσφοράς εργασίας όπως δηλώνουν από την εφημερίδα, απευθύνθηκαν σε απολυμένο προσωπικό της εφημερίδας «Έθνος», του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» και του «Mega». Στην συντακτική ομάδα θα συμπεριληφθούν και ονόματα από το «Ποντίκι».

Η ύλη

«Εμείς προσπαθούμε να εκφράσουμε την κοινωνία και όχι κόμματα. Είμαστεαντιμνημονιακό φύλλο, απέναντι στην ακροδεξιά και κάθε μορφής βία, και απευθυνόμαστε σε εκείνους που προσπαθούν να βγουν από το αδιέξοδο», δηλώνει οΠαναγιώτης Σιάνης, αρχισυντάκτης στην εφημερίδα μιλώντας στο tvxs.gr,εξηγώντας ότι το φύλλο θα απευθύνεται στον χώρο της «όλης Αριστεράς».

Σύμφωνα με τις περιγραφές των εργαζομένων της εφημερίδας, η ύλη δεν θα έχει στενά ενημερωτικό χαρακτήρα. Το φύλλο θα περιέχει υποκειμενικές αναλύσεις επιλεγμένων θεμάτων της επικαιρότητας με στόχο να παρουσιάζει την εικόνα των συντακτών για το πως εξελίσσεται η κοινωνία την κάθε δεδομένη στιγμή.«Θέλουμε να αποτελέσει ένα εργαλείο σκέψης. Θεωρούμε ότι η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για ένα τέτοιο έντυπο», δηλώνει ο κ. Σιάνης.

Ο στόχος των εργαζομένων της εφημερίδας είναι να τυπωθεί ένα «ψύχραιμο φύλλο, που δεν θα ρέπει προς τον λαϊκισμό».

Οι σχέσεις με το Ποντίκι

Η ... «ομόσταβλη» εφημερίδα δεν θα έχει κοινό περιεχόμενο ή ύφος με τις «6 μέρες». Όπως περιγράφουν από την νέα εφημερίδα, η συμβολή του Ποντικιού θα είναι στα θέματα που θα είναι πιο παρεμβατικά, πιο σατυρικά και πιο περίεργα.

Σε μεγέθη οικονομικής κρίσης

Η εφημερίδα σε όλα της τα μεγέθη (κόστος, τιμή, κυκλοφορία) θα είναιπροσαρμοσμένη στα δεδομένα της οικονομικής κρίσης. Θα εκδίδεται και αυτή σε εξαήμερο πρόγραμμα, με το φύλλο του Σαββάτου εμπλουτισμένο για όλο το Σαββατοκύριακο, χωρίς όμως προσφορές.

«Εμείς θα πούμε την αλήθεια των καιρών μας»

«Η Ελευθεροτυπία ήταν ένα σπουδαίο εκδοτικό εγχείρημα της εποχής της που έκλεισε έναν ιστορικό κύκλο. Εμείς, όμως, θα πούμε την αλήθεια στην δικιά μας εποχή»,δηλώνουν οι εργαζόμενοι απαντώντας στα ερωτήματα που θέλουν η εφημερίδα να καλύπτει το κενό που άφησε η «Ε». «Δεν θέλουμε να κλέψουμε κανενός τον αναγνώστη», συμπληρώνουν.