Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η τρόικα πετάει το μπαλάκι σε ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά

   Ανυποχώρητη είναι η τρόικα σε ό,τι αφορά στα εργασιακά σύμφωνα με τον υπουργό
   Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, επιστρέφοντας το «μπαλάκι» σε ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, που θα πρέπει πλέον να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς έχουν εκφράσει την άρνησή τους να υπερψηφίσουν τις αλλαγές.



Όπως δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, με την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, η τρόικα παραμένει ανυποχώρητη στην επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και στη διατήρηση του επιδόματος γάμου. Ωστόσο σημείωσε πως η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί «έως την τελευταία στιγμή».

Οι επικεφαλής της τρόικας εμφανίζονται αρνητικοί και στο θέμα της κύρωσης των ιδιωτικοποιήσεων από τη Βουλή. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε μάλιστα πως σε αυτό το σημείο συμφωνεί με την τρόικα καθώς αν κάθε ιδιωτικοποίηση ψηφιζόταν στη Βουλή τότε «δύσκολα θα ερχόταν ξένος επενδυτής στην Ελλάδα».

Τέλος ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι κατά τη σύσκεψη ολοκληρώθηκε ο συντονισμός με όλα τα υπουργεία, ώστε όλα τα προαπαιτούμενα να είναι έτοιμα στην ώρα τους. «Ακόμη και οι τελευταίες εκκρεμότητες φύγαν από το τραπέζι», πρόσθεσε.


Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι έγινε μια γενική συζήτηση για τα μέτρα και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διεργασίες. «Θα διαπραγματευτούμε ως την τελευταία στιγμή για τα εργασιακά», κατέληξε ο υπουργός που πρόσθεσε ότι το ζήτημα μάλλον δεν θα τεθεί στο Euro Working Group της Δευτέρας.