Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Άλλη ΕΡΤ βλέπουμε εμείς, άλλη η κυβέρνηση


Μια ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, για την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ έγινε αφορμή για να ακούσουμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου ορισμένα απίστευτα πράγματα. Σαν να ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα, λες και η κυβέρνηση βλέπει τη δική της ΕΡΤ και εμείς οι υπόλοιποι της δική μας. Διότι δεν εξηγείται αλλιώς όταν όλοι μας γνωρίζουμε ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει το κρατικό κανάλι (που πληρώνουμε από την τσέπη μας) ένα σύγχρονο, ποιοτικό και ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης, να λέει ο κ. Κεδίκογλου: «Όλες οι πρωτοβουλίες γύρω από την ΕΡΤ μοναδικό στόχο έχουν να αναδείξουν την κρατική ραδιοτηλεόραση σε πρωταρχικό μέσο ενημέρωσης, ένα μέσο που θα λειτουργεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Μάλιστα ο υπεύθυνος για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης πήγε ακόμη παρακάτω θέλοντας να δικαιολογήσει το χάος της Λ. Μεσογείων. Αρνήθηκε τις κατηγορίες για «φαινόμενα χειραγώγησης, κομματοκρατίας και γενικευμένης απαξίωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι η ελευθερία παρουσιαστών φθάνει σε σημείο ελευθεροστομίας, ακόμη και ελευθεριότητας, σε βαθμό που διατυπώνονται ακόμη και ανάρμοστα σχόλια σε βάρος του ίδιου προσωπικά, αλλά και της κυβέρνησης. «Έχουν γίνει ανοίκεια σχόλια από παρουσιαστές της ΕΡΤ για εμένα προσωπικά και την κυβέρνηση και τα δεχόμαστε διότι είμαστε γνήσια φιλελεύθεροι», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου δεσμευόμενος: «θα σας στείλω αποσπάσματα από σχόλια παρουσιαστών της ΕΡΤ, που δείχνουν όχι απλώς την ελευθερία αλλά την ελευθεροστομία, έως και την ελευθεριότητα».

Ό,τι πολλές φορές η ΕΡΤ έγινε ξέφραγο αμπέλι και ο καθένας λέει ότι θέλει είναι γνωστό. Όχι όμως και να μας παρουσιάζεται μια εικόνα που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Και ρωτάμε την κυβέρνηση: Πώς έγινε η επιλογή των στελεχών που διοικούν την ΕΡΤ; Με αντικειμενικά κριτήρια ή με καθαρά κομματικά; Η ΝΔ έβαλε τους δικούς της, ολίγο από ΠΑΣΟΚ και για λαδόξυδο η ΔΗΜΑΡ.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος είναι κατά τη γνώμη του κ. Κεδίκογλου η επιλογή που θα μετατρέψει την ΕΡΤ σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κανάλι; Εκτός αν το εννοεί αλλιώς ο εκπρόσωπος.

Οι επιλογές των κ. Σίμου, Θωμόπουλου, Σπυρόπουλου και τόσων ειδικών συμβούλων όπως π.χ. η κ. Ματίνα Ρέτσα ή ακόμη και η κ. Ανθή Σαλαγκούδη (που πληρώνουμε 3.500 ευρώ αλλά στο γυαλί δεν την έχουμε δει) έγινε ώστε η ΕΡΤ να αναδειχθεί πρωταρχικό μέσο ενημέρωσης;

Και πόσο ευρωπαϊκό είναι ένα κανάλι όταν γίνονται μαλλιοτραβήγματα με την Ελλη Στάη για το προφίλ της ενημέρωσης ή όταν κόβεται το περιβόητο φιλί της καλύτερης αγγλικής σειράς;

Κάπου έχουν στρίψει λάθος οι κυβερνώντες και πρέπει να το πάρουνε αλλιώς. Η ΕΡΤ ήταν

πάντα κομματικό μαγαζάκι του κάθε κυβερνώντος και δυστυχώς την πεπατημένη ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση. Φυσικά με τα λεφτά των άλλων, δηλαδή όλων μας.

This entry was posted in
Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.
http://www.antinews.gr