Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Να οργανώσουμε την ανατροπή!

του Ζήση Ζάννα, συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κατερίνης
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ θα κληθεί να απαντήσει στα ερωτήματα που μπαίνουν αντικειμενικά από τη διαμόρφωση των νέων συνθηκών της κρίσης και από την ανάδειξη του σχήματος ως τη μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας. Το τι είναι και για το τι παλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα απαντηθεί με το μόνο τρόπο που ξέρει η αριστερά, με βαθειά δημοκρατικές και κατεξοχήν πολιτικές διαδικασίες. Με διαδικασίες που θα έχουν αρχή, μέση και τέλος και θα προσδιορίσουν τη μορφή και την πολιτική του κόμματος που θα ανατρέψει τη συγκυβέρνηση των μνημονίων και της Τρόϊκα και θα δώσει ελπίδα και αξιοπρέπεια για το λαό και τη χώρα.

Ο ελληνικός λαός υποφέρει κάτω από τις πολιτικές ισοπέδωσης μισθών και συντάξεων, μέσα σε διαρκή ανασφάλεια για την δουλειά και το μέλλον του. Το κοινωνικό κράτος συρρικνώνεται και η δημόσια περιουσία που στήθηκε με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζόμενων χαρίζεται σε επιχειρηματικούς ομίλους και συμφέροντα. Η συγκυβέρνηση της συμφοράς έχει μετατραπεί σε ένα άβουλο σχήμα διαχείρισης της φτώχειας του λαού μας και εξυπηρέτησης με τον πιο άθλιο τρόπο των συμφερόντων της Γερμανίας και των δανειστών της χώρας. Και ο πλεον δύσπιστος νοιώθει εξαπατημένος από τη συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά και ταπεινωμένος βλέποντας τη χώρα να μετατρέπεται σε αρένα σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ.

Μπροστά σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση, μόνο η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να ανοίξει δρόμους σωτηρίας της χώρας και να επανεκκινήσει την οικονομία πάνω σε ένα μοντέλο ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Με κατάργηση των μνημονίων,διαγραφή του συνόλου ή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και οικονομική-παραγωγική ανασυγκρότηση θα ανοίξει ένας δρόμος απεμπλοκής από το σπιράλ θανάτου των συνταγών της Τρόϊκα. Για να εφαρμοστεί όμως θα πρέπει ο ελληνικός λαός να διεκδικήσει την ετυμηγορία του, να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε κάλπες και να δώσει τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ γνωρίζει πολύ καλά ότι η λύση δε θα δοθεί μέσα από μία εντολή ανάθεσης αλλά από την έμπρακτη στήριξη της εναλλακτικής πρότασης από τον λαό, τους εργαζόμενους τη νεολαία της χώρας οι οποίοι ταυτόχρονα θα είναι και οι κριτές της καθημερινής άσκησης πολιτικής. Η μέχρι σήμερα πορεία απέδειξε ότι η εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και η ειλικρινής, αδιαμεσολάβητη και αμοιβαία επικοινωνία με τον κόσμο, μπορεί σύντομα να οδηγήσει στη συνολική ανατροπή και η χώρα μας να γίνει παράδειγμα αγώνα και αξιοπρέπειας για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν πρέπει να κλείσει την πόρτα στις υπόλοιπες δυνάμεις της αριστεράς και κυρίως προς το ΚΚΕ, αλλά να απευθύνει κάλεσμα διαλόγου και συνεργασίας. Η αριστερά αυτήν την ώρα χρειάζεται να υπερβεί τον εμφύλιο πόλεμο, να αφήσει στην άκρη άγονες συγκρούσεις και διαμάχες και να περπατήσει πάνω στο ιστορικό παράδειγμα των νικηφόρων αγώνων για τον λαό μας.

Ο καθένας και η καθεμία που πλήττεται από την κρίση και τις πολιτικές της τρόικας εσωτερικού- εξωτερικού πρέπει να συναντηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όχι μόνο με την κομματική ένταξη αλλά και με την κατάθεση της άποψης, τη συνδιαμόρφωση των πολιτικών και προτάσεων που θα αποτελέσουν την λύση απέναντι στην κρίση. Η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη πλέον να εισβάλλει στην πολιτική γιατί έμαθε καλά τον εχθρό της, τις πολιτικές και τους πολιτικούς της υποτέλειας, της συγκάλυψης, της λίστας Λαγκάρντ, τους πρόθυμους του “ναι σε όλα”, τους μπράβους του συστήματος τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα στεφθεί με επιτυχία γιατί επιβλήθηκε από τους “κάτω”, γιατί θα αποφασίσει την πορεία σε ρήξεις, δυναμώνοντας τον αριστερό ριζοσπαστικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απέναντι σε αυτούς που θα ήθελαν ένα νέο ΠΑΣΟΚ και ευχάριστες στο σύστημα μετατοπίσεις