Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δημοτικοί υπάλληλοι



Με κατάληψη, στάση εργασίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης συνεχίστηκαν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου οι κινητοποιήσεις του συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Ν.Πιερίας.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα σε όλες αυτές της μορφής κινητοποίησης ήταν η ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή. Ειδικά σε ό, τι αφορά την πορεία η παρουσία των υπαλλήλων, αλλά και η στήριξη μελών συλλόγων και συνδικαλιστικών οργανώσεων ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Κατά τη διάρκεια της πορείας μέλη του συλλόγου διένειμαν σε πολίτες και καταστηματάρχες έντυπο ενημερωτικό υλικό, στο οποίο διευκρινιζόταν οι λόγοι της κινητοποίησης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των κινητοποιήσεων ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου Χρήστος Κομπατσιάρης τόνισε:«Η σημερινή πορεία ήταν ίσως η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ. Με ομόφωνη απόφασή μας καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να προστατεύσουμε κάθε συμπολίτη μας, που κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα. Με ενότητα, αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα, θα καταφέρουμε να στηρίξουμε το δικαίωμα στην εργασία και προπάντων την αξιοπρέπειά μας».



ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Εν τω μεταξύ το πλαίσιο της απόφασης που έλαβε η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου διαμορφώνεται ως εξής:

Οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας αποφασίσαμε τα παρακάτω:

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας μέχρι να καταργηθεί οριστικά και τελεσίδικα το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Για τις επόμενες ημέρες και για όσο χρειαστεί τα Γραφεία Προσωπικού των Δήμων θα τελούν υπό κατάληψη, προκειμένου να μην αποσταλεί κανένα στοιχείο για εργαζόμενο που υπάγεται στο μέτρο της διαθεσιμότητας – απόλυσης.

Εξαιρούνται των καταλήψεων και λειτουργούν κανονικά τομείς που σχετίζονται με την υγεία και την πρόνοια των δημοτών, ενώ οι λοιπές υπηρεσίες των Δήμων θα λειτουργούν μόνο για να εξυπηρετούν εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν μπορούν να πάρουν αναβολή.



Λειτουργούν κανονικά τα τμήματα:

-Καθαρίστριες Σχολείων/Σχολικοί Φύλακες

-Παιδικοί σταθμοί

- Καθαριότητα

Η περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεων θα διαμορφώνεται κατόπιν των σχετικών αποφάσεων που θα λαμβάνει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι έκτακτες συνελεύσεις των εργαζομένων.