Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Τάσος Κουράκης: Πολιτική η δίωξη του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Αυλωνίτου


   Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την
   πρωτοφανή δίωξη της Ελένης Αυλωνίτου, ερευνήτριας στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) και 25 φορές πρωταθλήτριας Ελλάδας στην κολύμβηση, κατέθεσε ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής και συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.

Το αιτιολογικό της δίωξης της Ελένης Αυλωνίτου έχει να κάνει με το ότι συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή χωρίς την άδεια του ΔΣ ΟΑΚΑ.

Η Ελένη Αυλωνίτου ως κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ως ερευνήτρια, είχε μιλήσει για τον ντόπινγκ στην Ελλάδα και παλιότερα, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που έδωσε το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή και εγκαλούσε την τότε αθλητική ηγεσία (Γερουλάνο και Νικητιάδη) για την απροθυμία της να απαντήσει σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που είχε καταθέσει ο Τάσος Κουράκης.

Σαν αποτέλεσμα έιχε να δεχτεί εκβιασμούς, παρενοχλήσεις, παρεμπόδιση της εργασίας της, κλείδωμα του γραφείου της, βιαιοπραγία και απειλές από τον προϊστάμενο της με τον ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιεί επανειλημμένα δημόσιες καταγγελίες.

Σύμφωνα με τον Τάσο Κουράκη, χθες η Ελένη Αυλωνίτου απειλήθηκε από το ΔΣ ΟΑΚΑ ότι θα τεθεί σε αργία, σύμφωνα με τον νέο μνημονιακό νόμο 4093/2012, που προβλέπει αργία σε περίπτωση που εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη, άσχετα από το τελικό της αποτέλεσμα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι η Ελένη Αυλωνίτου απειλείται με αργία από τη δουλειά της επειδή "συμμετείχε σε πολιτική εκπομπή και εξέφρασε πολιτικό λόγο μη αρεστό στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός μάλιστα ότι ακόμα και οι διατάξεις του νόμου 4093/2012 δεν προβλέπουν αργία γιά δίωξη με τη συγκεκριμένη κατηγορία. Πρόκειται καθαρά για πολιτική δίωξη". Στην ερώτηση του αναφέρει ότι αυτή η δίωξη δείχνει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για καθιέρωση πολιτικών διώξεων που με εργαλείο τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου θα ολοκληρώνονται ταχύτατα.