Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Δυσφορία Μ. Μαξίμου για τον «απασφαλισμένο» Ταμήλο

Δυσφορία Μ. Μαξίμου για τον «απασφαλισμένο» Ταμήλο
   Έντονη δυσφορία στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά και συνολικά στο κοινοβούλιο έχουν
  προκαλέσει οι προκλητικές επίμονες απόψεις του βουλευτή Τρικάλων με την ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου που αναφέρουν ότι αν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες δεν επιφέρουν χρήματα στους βουλευτές τότε δεν έχει νόημα να συμμετάσχουν.

Ο ίδιος μάλιστα υπερασπιζόμενος τις απόψεις του σε δημοσιογράφους υποστήριξε πως «δεν είναι δουλειά του βουλευτή να είναι στις επιτροπές και στη Βουλή όλη μέρα, αλλά να βρίσκεται στα υπουργεία και να προωθεί τα αιτήματα του νομού του» και πρόσθεσε «και οι δημοσιογράφοι αντί να ασχολούνται με τα ουσιαστικά, όσα έχουν ψηφιστεί κοιτούν να δουν αν ξύνουμε τα αρχ… μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω βουλευτής κατά την διάρκεια της υποεπιτροπής Υδάτινων πόρων της Βουλής είπε πως «δεν μπορούμε να ερχόμαστε κάθε εβδομάδα στην Επιτροπή και να πληρωνόμαστε μία φορά τον μήνα» και εξήγησε:

«Δηλαδή τι; Θα πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα και θα ερχόμαστε εδώ κάθε βδομάδα να μορφωθούμε επιστημονικά; Θα αρχίσει τώρα ο χειμώνας και θα έχουμε συνέχεια Βουλή, κάθε μέρα και δεν θα έχουμε χρόνο». Πιο αναλυτικά, η συνεδρίαση της επιτροπής είχε ως μοναδικό θέμα την καταγραφή του προγραμματισμού της, παρα ταύτα ο τρικαλινός βουλευτής ζήτησε τον λόγο για να διαμαρτυρηθεί λέγοντας ότι «αυτή η επιτροπή δεν είναι αμειβόμενη». Η πρόεδρος Διονυσία Αυγερινοπούλου του εξήγησε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής αμείβεται μόνο μια συνεδρίαση το μήναγια να εισπράξει την «αποστομωτική» απάντηση από τον κ. Ταμήλο: «εδώ δεν είναι πανεπιστήμιο για να μάθουμε εμείς τι συμβαίνει στο περιβάλλον… ότι μάθαμε μάθαμε… εδώ είμαστε πολιτικοί δεν είμαστε καθηγητές ούτε υδρογεωλόγοι…».

Πηγή:
protothema.gr