Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ελαιόλαδο: Ένα ωραίο και χρήσιμο δώρο σε όμορφη συσκευασία

Μια πρωτότυπη και ιδέα άρχισαν να θέτουν σε εφαρμογή οι πάντα πρωτοπόροι Ιταλοί για τα 
     Χριστουγεννιάτικα και γενικά τα δώρα τους.

Αντί για αλλού είδους πράγματα προτείνουν ωραίες συσκευασίες με φιάλες εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου για πολλές περιπτώσεις όπως για πάρτι, γενέθλια, επετείους, διακοπές κ.α.

Οι θιασώτες της ιδέας αυτής, σημειώνουν ότι το δώρο οπωσδήποτε εξαρτάται από το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται και τη σχέση του με το πρόσωπο που το προσφέρει.
Όμως, κύριος στόχος πρεπει να είναι το δώρο να είναι πρωτότυπο και πάνω απ ‘όλα να εκτιμηθεί από το πρόσωπο που το λαμβάνει. Και παρατηρούν ότι σε προσκλήσεις για δείπνο ή γεύμα, συνήθως προσφέρεται ένα συνηθισμένο μπουκάλι κρασί που σίγουρα δεν είναι το πρωτότυπο! Γιατί λοιπόν να μην αντικατασταθεί με ένα μπουκάλι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο!!

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, υπογραμμίζουν, είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται από σχεδόν όλους και μπορεί να εντυπωσιάσει τους φίλους,, την οικογένεια ή το αγαπημένο σας πρόσωπο!

Και αυτό γιατί, όπως λένε, το ελαιόλαδο είναι η κύρια βάση της Μεσογειακής διατροφής, η οποία έχει αναγνωριστεί ως «¨άϋλη πνευματική κληρονομιά της ανθρωπότητας.»

Εκτός των άλλων όμως, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περιέχει σημαντικά στοιχεία (ελαϊκό οξύ, πολυφαινόλες και βιταμίνες) που μπορούν να επηρεάσουν θετικά διάφορες μεταβολικές διεργασίες του σώματος, όπως έχουν αποδείξει πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες.

Μια πράγματι πρωτότυπη ιδέα, που οπωσδήποτε μπορεί να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα και βέβαια στην Κρήτη. Οι ωραίες συσκευασίες όπως οι εικονιζόμενες του κτήματος Βασιλάκη που μας έστειλε για τις ευχές των Χριστουγέννων αλλά και αρκετές άλλες υπάρχουν. Χρειάζονται όμως, όπως πάντα, οι πρωτοπόροι!

sedik.gr Πηγή: flashnews.gr