Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΛΕΒΡΑ


Μεγάλη τιμή αποτέλεσε απόψε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης η 
 απόφαση της συζύγου του μεγάλου καλλιτέχνη της Πιερίας, αειμνήστου Ευθύμη Καλεβρά από τον Καταχά, να δωρίσει τα έργα του στον δήμο Κατερίνης.
Ο Ευθύμης Καλεβράς ήταν ο δημιουργός των γλυπτών που κοσμούν το κέντρο της Κατερίνης : Άγαλμα της Ελευθερίας, Προτομή του Γεωργάκη Ολυμπίου και το Άγαλμα του Σμηναγού Αθανασίου Μπατσαρά.
Το δημοτικό συμβούλιο αποδέχθηκε ομόφωνα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης τη δωρεά και μίλησαν για την ευγενική και σημαντική αυτή χειρονομία ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ευχαριστώντας την κυρία Καλεβρά, καθώς και οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων.
Από τη μεριά μας αφού ευχαριστήσαμε σαν Πρωτοβουλία Πολιτών την κ. Καλεβρά για την δωρεά των έργων θυμηθήκαμε τον Ευθύμη Καλεβρά όταν μας επισκέφθηκε στην έκθεση ζωγραφικής της Κίνησης Πολιτών στον Κορινό τότε που προσφέρθηκε να μας βοηθήσει και μας χάρισε και ένα βιβλίο με τα έργα του.Τονίσαμε ότι   η  δωρεά των έργων του, μια δωρεά χωρίς ανταλλάγματα, υπέρ του δήμου και των δημοτών  όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, υποχρεώνει και τον δήμο να βρει τους κατάλληλους χώρους για να εκτίθενται τα έργα σε όφελος όλων των κατοίκων της Πιερίας και γιατί όχι να γίνουν ένα σημείο αναφορά για την πόλη μας. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για το λαό μας η δωρεά είναι μαι αισιόδοξη νότα προσφορά στο κοινό συμφέρον κόντρα σε αυτούς που θέλουν και επιδιώκουν προσωπικό όφελος σε βάρος του "δημόσιου χώρου".