Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Προμηθευτής όπλων του Π.Ν. ο «σβησμένος» από τη λίστα Λαγκάρντ


Προμηθευτής όπλων του Π.Ν. ο «σβησμένος» από τη λίστα Λαγκάρντ

More Sharing Services


Κι αν τα ονόματα «Σικιαρίδης, Ρωσσώνης και Ελένη Παπακωνσταντίνου» που εξαφανίστηκαν από την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ, εκ πρώτης όψεως στους περισσότερους Έλληνες δεν έλεγαν τίποτε, φαίνεται ότι στους κύκλους των προμηθευτών όπλων το ένα απ' αυτά ήταν γνωστό και μάλιστα με το παραπάνω!
Σύμφωνα με πληροφορίες που εμφανίζονται σε σάιτ σχετικά με τα στρατιωτικά της χώρας ο 
     Ανδρέας Ι. Ρωσσώνης είναι -μεταξύ άλλων- και εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρίας OTO Melara, η οποία παράγει σύγχρονα πυροβόλα για πλοία.Τέτοια πυροβόλα έχει σχεδόν σε όλα του τα πλοία και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Όντας γαμπρός πρώην υπουργού εξωτερικών της ΝΔ και συγγενής εξ αγχιστείας υπουργού του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι ο Ρωσσώνης εκινείτο με άνεση στους δαιδαλώδεις διαδρόμους προμηθειών του ΓΕΕΘΑ με έμφαση στο ΠΝ


Έτσι, όπως αναφέρεται, «μαζί με το συνεταίρο του, το 2004 ανέλαβαν την αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας Αlenia Westinghouse και προωθούσαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την τορπίλη βαρέως τύπου Blackshark απέναντι στο μεγάλο φαβορί την τορπίλη DM2Α4. Παρά το γεγονός ότι χρειαζόταν πιστοποίηση η Blackshark, εν τούτοις ο Ρωσσώνης «κτύπησε» την προμήθεια με όλη του την δύναμη και μπορεί να μην την πήρε αλλά «χάλασε» τον διαγωνισμό. Μέχρι σήμερα τα υποβρύχια δεν έχουν τορπίλες…»

Άλλο σάιτ αναφέρει «Το 2010 με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, παρά την οικονομική κρίση, ο A.Ροσσόνης αναπτύσσει εντονότατη δραστηριότητα στο χώρο των εξοπλισμών. Είναι η εποχή που συναντιέται όλο και πιο συχνά με το Θόδωρο Ασημακόπουλο …
Ποιος είναι ο Θοδωρής Ασημακόπουλος ;

«Παιδί» της Ανανεωτικής Αριστεράς, παλιός συνεργάτης του Λεωνίδα Κύρκου, επικοινωνιολόγος του Φώτη Κουβέλη και από το 2009 σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου μαζί με το Γρηγόρη Βαλιανάτο. Ο Θοδωρής Ασημακόπουλος διοργανώνει στην «Αίγλη» εκδήλωση προς τιμήν του Λεωνίδα Κύρκου παρουσία των Γ. Παπανδρέου και Φώτη Κουβέλη καθώς και των επιχειρηματιών Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Π. Κυριακίδη και Δ. Μελισσανίδη… Είναι το ίδιο ακριβώς πρόσωπο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της “Proton”.

Εκτός όλων των παραπάνω «περγαμηνών» ο Θ. Ασημακόπουλος αντιπροσωπεύει και την Ιταλική αεροναυπηγική εταιρία ALLENIA. Την περίοδο του 2010 επί αναπληρωτού υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη και Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Β. Βασιλάκου διεξάγονται σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της ΑLLENIA για την παραλαβή των ιταλικών μεταγωγικών αεροσκαφών C – 27 J που είχε παραγγείλει η Ελλάδα από το 2002. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη παρουσιάζουν διάφορα τεχνικά προβλήματα και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αρνείται να τα παραλάβει.

Ο Β. Βασιλάκος επιβάλει ρήτρες καθυστέρησης και το «ντουέτο» Ασημακόπουλου – Ροσόνη παρασκηνιακώς καταβάλουν προσπάθειες για να μην πληρωθούν οι ρήτρες και τα αεροπλάνα να παραληφθούν όπως – όπως…

Αλήθεια τι απέγινε με τις ρήτρες; Τις πλήρωσαν οι Ιταλοί; Πάντως από τα 12 παραγγελθέντα C- 27 J σήμερα πετάει μόνο το ένα!!!

Ο Ροσσόνης λόγω της εμπειρίας του στα εξοπλιστικά του Πολεμικού Ναυτικού δραστηριοποιήθηκε και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προωθώντας το πρόγραμμα των κορβετών Benuna έναντι των Γαλλικών φρεγατών FREMM. Αυτό είχε ως συνέπεια ο Ροσσόνης να έρθει πιο κοντά με τον Ισκαντάρ Σάφα, Λιβανέζο ιδιοκτήτη του Σκαραμαγκά και να προστεθεί στην υπόλοιπη Λιβανέζικη παρέα των Αθηνών που απαρτίζεται από τους επιχειρηματίες Τζ. Χάλακ, γνωστό στην Ελλάδα ως διαχρονικό φίλο της οικογενείας Παπανδρέου και του Αl Houri εκπρόσωπο της Λιβανέζικης εταιρίας «CCC» με έδρα την Αθήνα, της οποίας νομικός σύμβουλος φέρεται ο Χάρης Παμπούκης…»

Πολλά γνωστά ονόματα βγαίνουν στη φόρα και η ατμόσφαιρα δεν μυρίζει μόνο μπαρούτι πλέον. Μυρίζει πολύ χειρότερα...

left.gr