Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Τσίπρας: Στην πρώτη γραμμή για τη μεγάλη ανατροπή

"Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να είναι στην πρώτη γραμμή για τη μεγάλη ανατροπή", επισημαίνει σε   άρθρο του στον Τύπο της Κυριακής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.
Αναλυτικά, όσο αναφέρει:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να είναι στην πρώτη γραμμή για τη μεγάλη ανατροπή. Να φέρει την πολιτική αλλαγή που όλοι προσδοκούν, ώστε η χώρα να προχωρήσει με αξιοπρέπεια και περηφάνια στην ανάπτυξη, προς όφελος της κοινωνίας

Το 2013 θα είναι το έτος που θα κορυφωθεί η μνημονιακή πολιτική.
Θα είναι η χειρότερη χρονιά για την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας.

Η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε μια τεράστια διάψευση. Η δόση της «σωτηρίας» σύντομα θα αποδειχτεί σωτηρία μόνο για τις τράπεζες και η ρευστότητα στην αγορά θα αποδειχτεί όνειρο απατηλό. Η τρικομματική κυβέρνηση θα αποδειχτεί ότι δεν είναι κυβέρνηση η οποία θα κρατήσει «πάση θυσία τη χώρα στο ευρώ», αλλά ένας πολιτικός μηχανισμός που θέλει να μείνει «πάση θυσία στην εξουσία», για να υπηρετήσει την πολιτική των δανειστών και να κρατήσει όρθιο ένα πολιτικό σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής που χρεοκόπησε τη χώρα.

Μπροστά μας βρίσκεται ένα τεράστιο κοινωνικό κραχ, μία ανθρωπιστική κρίση που δεν έχει προηγούμενο σε καιρό ειρήνης.

Μπαίνουμε στη νέα χρονιά με 2.300.000 συνανθρώπους μας εγκαταλελειμμένους στη φτώχεια. 800.000 άνθρωποι ανήκουν σε οικογένειες όπου δεν εργάζεται κανείς.

Τρία χρόνια Μνημονίου στέρησαν από την τσέπη των Ελλήνων πολιτών 32 δισ. ευρώ.

Νοσοκομεία και σχολεία καταρρέουν. Το κοινωνικό κράτος και η δημόσια περιουσία βρίσκονται στο στόχαστρο των νεοφιλελεύθερων αρπακτικών.

Καθήκον των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου είναι η προστασία του πληθυσμού, που αδυνατεί να αντεπεξέλθει στη νέα κατάσταση.

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη στην πρώτη γραμμή ενίσχυσης των δομών αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα.

Δεν σκοπεύουμε να υποκαταστήσουμε το κοινωνικό κράτος ούτε να αναλάβουμε ρόλους που εγκαταλείπει το κράτος. Σκοπός μας είναι να μην αφήσουμε κανένα μόνο στην κρίση, σκοπός μας είναι να υψώσουμε μία ασπίδα αλληλεγγύης σε όσους είναι θύματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Για εμάς το 2013 θα είναι έτος αλληλεγγύης. Χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή του κόσμου σε αυτήν την προσπάθεια. Eχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο, έχουμε πίστη στη δύναμη της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Ταυτόχρονα, το 2013 θα είναι έτος ανατροπής. Θα είναι έτος δημοκρατίας. Οι πολίτες θα αναλάβουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Oλοι και όλες γνωρίζουν καλά πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, πως νέα μέτρα έρχονται πολύ σύντομα. Κυρίως όμως γνωρίζουν πως με αυτήν την πολιτική δεν πρόκειται ποτέ να δοθεί λύση που να ευνοεί την κοινωνία και όχι τις τράπεζες.

Το 2013 θα είναι η χρονιά της εξεγερμένης αξιοπρέπειας.

Για να σταματήσει η Βουλή να είναι διακοσμητική και απλά να επικυρώνει ό,τι λέει η Τρόικα ή να κυρώνει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Για να σταματήσει η χώρα να είναι αποικία χρέους, υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να είναι στην πρώτη γραμμή για τη μεγάλη ανατροπή.

Θέλει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, να πολιτικοποιήσει την αντίδραση και τις αντιστάσεις του κόσμου.

Να φέρει την πολιτική αλλαγή που όλοι προσδοκούν, ώστε η χώρα να προχωρήσει με αξιοπρέπεια και περηφάνια στην ανάπτυξη, προς όφελος της κοινωνίας".