Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Επιχείρηση «συσκότιση» από τους «τρικολόρε»

Με τους χειρότερους δυνατούς οιωνούς και σε κλίμα διάχυτης καχυποψίας για την πραγματική 

  βούληση των τρικομματικών συνεταίρων να οδηγηθούμε στην αλήθεια, ξεκίνησαν οι εργασίες 
  της «λειψής» Προκαταρκτικής Επιτροπής που αποφάσισαν από κοινού να συστήσουν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να διερευνήσει τις τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο σκάνδαλο της «λίστας Λαγκάρντ».

Κλείνοντας τα μάτια στη δημόσια χλεύη, οι «τρικολόρε» πρόσφεραν θυσία στην αρένα μόνο τον τέως υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, νομίζοντας ότι έτσι θα μείνει ανέπαφο το πολιτικό κεφάλαιο του Β. Βενιζέλου που έχει σοβαρές ευθύνες για το γεγονός ότι πήρε την επίμαχη λίστα μαζί του, την ώρα που στο γενικό Λογιστήριο του Κράτους κάρφωναν και το μισόευρο, μπας και δούνε χαρά τα άδεια ταμεία του καχεκτικού Δημοσίου.

Φανερά αγχωμένος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έδωσε μια από τις χειρότερες παραστάσεις της ζωής του το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, παρακολουθούσε την ψηφοφορία, στην οποία, κάνοντας μια συμφωνημένη από το προηγούμενο βράδυ αναδίπλωση, αποδέχθηκε με στόμφο να στηθούν τέσσερις κάλπες. «Συρθήκαμε γελοιοποιούμενοι στο αυτονόητο» σχολίαζαν «αρπαγμένοι» οι γαλάζιοι βουλευτές που φορτώθηκαν το βαρύ καθήκον να προστατέψουν τον εκλεκτό της πρωθυπουργάρας μας Α. Σαμαρά που απειλούσε ότι, έτσι και υπάρξουν απρόοπτα, θα έπεφτε η χλομή του κυβέρνηση. «Δεν καταλαβαίνω γιατί κινδυνεύει με πτώση η κυβέρνηση, στο ενδεχόμενο της παραπομπής Βενιζέλου» – αναρωτιόταν μετριοπαθής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – «άμα φύγει ο Βαγγέλης, θα μείνουμε 23 βουλευτές που θα τη στηρίζουμε».

Ο πληθωρικά ατάλαντος

Η ψυχή τού πληθωρικά ατάλαντου Ευάγγελου, όμως, εκείνη την ώρα λαχτάριζε. Βλοσυρός επέβλεπε την κάλπη – η γραμμή ήταν να ψηφίζουν οι πράσινοι μόνο στην πρώτη, όπου ήταν η πρόταση της τρικομματικής, και μόνο η Θεοδώρα Τζάκρη την έσπασε, και είχε ζητήσει μάλιστα να ακυρωνόταν όποιο ψηφοδέλτιο βρισκόταν σε λάθος κάλπη! Το αποτέλεσμα ήταν προβλέψιμο, αφού η πλειοψηφία τον έβγαλε στεγνό από τα βαθιά, όμως με τρόπο που εξασφάλισε σε όλους τους ένα γενναίο μερτικό στην ιστορία της πολιτικής γελοιότητας!...

Τα παρατράγουδα άρχισαν αμέσως μετά, όταν ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής ο προεδρεύων εκείνη την ώρα Χ. Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά, επικαλούμενος ανύπαρκτη απόφαση της Ολομέλειας, ότι η Επιτροπή θα είναι 15μελής και έχει προθεσμία μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου προκειμένου να παραδώσει το πόρισμά της. Με όχημα δήθεν θεσμικό, ότι θα έπρεπε να εκπροσωπηθεί και η ετερόκλητη ομάδα των 18 ανεξάρτητων, οι μάγκες προσπάθησαν στη ζούλα να ορίσουν 2 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ με 72 βουλευτές θα έχει μόλις 3.

Χρειάστηκε να θέσει επιτακτικά το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, με παρέμβασή του στον πρόεδρο της Βουλής, για να εφαρμοστεί ο Κανονισμός και να οριστούν τελικά πέντε από τη Ν.Δ., οι Χ. Μαρκογιαννάκης (πρόεδρος), Μ. Βαρβιτσιώτης, Α. Κουτσούμπας, Α. Γεωργιάδης και Γ. Καλαντζής, τρεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θ. Δρίτσας και Στ. Κοντονής, κι από έναν όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή οι Π. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ), Β. Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ), Β. Καπερνάρος (Αν.Ελλ.), Σ. Χαλβατζής (ΚΚΕ) και Η. Κασιδιάρης (Χ.Α.).

Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία με την αμέριστη επικοινωνιακή βοήθεια των στρατευμένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων που τη στηρίζουν – με το αζημίωτο φυσικά – στήνει σκηνικό τεχνητής έντασης και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, χωρίς καν να προκληθεί ο Μαρκογιαννάκης, πήρε φόρα τους ραδιοφωνικούς αιθέρες κι άρχισε, λες κι είναι παιδονόμος, να δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει τη μετατροπή της Επιτροπής σε αρένα!... Απαντώντας απολύτως θεσμικά ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί σε αυτόν επικεντρώνεται η επίθεση, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί παιχνίδια συγκάλυψης και δημιουργίας τεχνητών εντάσεων, πράγμα που ήδη ξεκίνησε από χθες με πρωτοβουλία του… Μιλτιάδη, που θα συσκοτίσουν την ουσία.

Η τρικομματική θα επιδιώξει να ξεκινήσει η ανάκριση των μαρτύρων χρονολογικά, ξεκινώντας από τον επικεφαλής της ΕΥΠ Κ. Μπίκα, ώστε να παίξει καθυστέρηση και να αποφευχθεί αν είναι δυνατόν η κλήτευση Βενιζέλου και ουσιωδών μαρτύρων, όπως στελέχη του ΔΝΤ στην Αθήνα που γνώριζαν την ύπαρξη της λίστας και είχαν την εντύπωση ότι το θέμα το χειρίζεται η κυβέρνηση… Κούνια που τους κούναγε (και αυτούς…).
Από το Ποντίκι