Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η «Ομάδα Αλήθειας», η κόντρα Μουρούτη-Κεδίκογλου, το δίδυμο Χρύσανθου-Φαήλου και η δυσαρέσκεια Σαμαρά

Αιτία το μονταρισμένο βίντεο με τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου που απασχόλησε τις τελευταίες 
   ημέρες τη δημοσιότητα.Ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει έχει ως πρώτα «θύματα» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Κεδίκογλου και τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γ. Μουρούτη. Και στους δύο έχει εκφραστεί με όλους τους τόνους η δυσφορία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την τροπή που πήρε η υπόθεση και τη ζημιά που μπορεί να έγινε στην κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να ενημερωθεί από τον κ. Κεδίκογλου τι ακριβώς είχε συμβεί με την παραποίηση του βίντεο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήλθε σε δύσκολη θέση και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», είπε στον κ. Σαμαρά πως υπερασπίστηκε από την πρώτη στιγμή ότι το βίντεο δεν είχε παραποιηθεί, επειδή αυτή την ενημέρωση είχε από τον Γιώργο Μουρούτη. Ο κ. Κεδίκογλου φέρεται να έχει ενημερωθεί από τον κ. Μουρούτη ότι το επίμαχο βίντεο έφτασε στη Συγγρού από ανώνυμη πηγή, που παρέπεμπε στο Youtube και δεν έγινε καμιά επεξεργασία. Στο σημείο αυτό αποκαλύφθηκε ο κομβικός ρόλος της «Ομάδας Αλήθειας» (www.truthteam.gr), ένα τμήμα που σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» λειτουργεί στη Συγγρού, που παρακολουθεί ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και λειτουργεί ως ομάδα προπαγάνδας ενάντια στους πολιτικούς αντιπάλους της Ν.Δ. ενάντια στους πολιτικούς αντιπάλους, υπό τον κ. Μουρούτη, στην παραποίηση και την ανάδειξη στ Διαδίκτυο των δηλώσεων Διαμαντόπουλου ως «φιλοτρομοκρατικές».

Μετά την έμμεση ή άμεση καταδίκη αυτή της πρακτικής ακόμα και από νεοδημοκράτες βουλευτές που τη χαρακτήρισαν ως βλακεία, ο κ. Σαμαράς ανέθεσε πρώτο ρόλο στον Χρύσανθο Λαζαρίδη. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είχε αμέσως συνάντηση με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Φαήλο Κρανιδιώτη στο Μαξίμου, γεγονός που ίσως να προαναγγέλλει εξελίξεις.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι σχέσεις Κεδίκογλου-Μουρούτη είναι ψυχροπολεμικές με τον δεύτερο να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση μετά και την ισχυροποίηση Λαζαρίδη.

Πηγή: Ελευθεροτυπία