Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Όλοι στον αγώνα κατά των διοδίων



Πρωτοβουλία Πολιτών
 για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

    Τα μέλη και οι φίλοι  της Πρωτοβουλίας Πολιτών βρίσκονται από την πρώτη τη στιγμή στους αγώνες που γίνονται για την μη λειτουργία των Διοδίων του Αιγινίου και των παράπλευρων της Λεπτοκαρυάς θεωρώντας ότι θα πρέπει να καταργηθούν αυτές οι ληστρικές συμβάσεις και το ξεπούλημα των δρόμων σε Εθνικούς ή μη εργολάβους.
    Η  λειτουργία των παραπάνω διοδίων και η προβλεπόμενη στο Νησέλι Πιερίας βάζουν ταφόπλακα στην Πιερία μηδενίζοντας κάθε δυνατότητα ανάπτυξης βάζοντας θηλιά στο τουρισμό και στην ουσία καταργώντας το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης.
    Και όλα αυτά όταν ο λαός μας δέχεται επιθέσεις στα δικαιώματά του όπως στην υγεία στην παιδεία, στη δημοκρατία, με μισθούς και συντάξεις πείνας, την ανεργία στο 30%, με καθημερινές απολύσεις και τις τιμές στα ύψη.
Ο  αγώνας του λαού μας δίνεται σε όλα τα επίπεδα και είναι καθημερινός και επίπονος.
     Η  Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης, καλεί όλους τους δημότες της Κατερίνης, όλους τους πολίτες της Πιερίας να παλέψουν κατά της λειτουργίας των διοδίων στο Αιγίνιο και των παράπλευρων της Λεπτοκαρυάς.
   Ήδη με τον δημοτικό του σύμβουλο Αντώνη Μάντζιο ζήτησε έκτακτο ανοικτό δημοτικό συμβούλιο της Κατερίνης για τα διόδια και την διοργάνωση συγκέντρωσης με παράλληλο κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου και των καταστημάτων σε μια Παμπιερική κινητοποίηση σαν το καλύτερο μέσο διαπραγμάτευσης στη συζήτηση που θα γίνει με το υπουργείο με στόχο το εθνικό δίκτυο να μείνει δημόσιο.
       Σήμερα καλούμε τους δημότες μας και όλο το λαό της Πιερίας στη συγκέντρωση στα διόδια του Αιγινίου στις 2:30 το μεσημέρι, την καθημερινή του συμμετοχή στον αγώνα με στόχο να μην λειτουργήσουν τα διόδια, να φύγουν τα ΜΑΤ και να πάψουν οι διώξεις τόσο στα τοπικά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και στους πολίτες. .