Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Το ξήλωμα και τη μεταφορά του βιοχημικού αναλυτή ΑCE του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΙΚΑ Ηγουμενίτσας στα Γιάννενα, με απόφαση της συγκυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.
Σε ανακοίνωσή του τονίζει:


«Στην πράξη καταργείται το μικροβιολογικό εργαστήριο που στεγάζεται στο Πολυϊατρείο του ΙΚΑ στην Ηγουμενίτσα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στο νομό μας εκτός από την μεγαλύτερη ταλαιπωρία θα αναγκαστούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους για να κάνουν τις μικροβιολογικές εξετάσεις αφού θα εξαναγκαστούν είτε να προσφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς, είτε να πηγαίνουν στο νοσοκομείο Φιλιατών.

Ο αντιλαϊκός κατήφορος της κυβέρνησης, δεν έχει τελειωμό.

Τσακίζει ό,τι έχει απομείνει για τους εργαζόμενους και το λαό γενικότερα, αδιαφορώντας προκλητικά για τις πρόσθετες δυσκολίες που θα συναντήσουν στο ενδεχόμενο μεταφοράς του.

Ταυτόχρονα δείχνει στην ολότητά του το απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος που ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης οδηγεί τους εργαζόμενους στην πλήρη και απόλυτη εξαθλίωση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τον θεσπρωτικό λαό γενικότερα σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση προκειμένου να εμποδίσουμε, όχι μόνο το ξήλωμα του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΙΚΑ στην Ηγουμενίτσα, αλλά και να απαιτήσουμε να διεκδικήσουμε να επανδρωθεί το Πολυϊατρείο του ΙΚΑ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό και να λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως έτσι ώστε να καλύπτονται και να ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες των ασφαλισμένων χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση και ταλαιπωρία.

Οι απαράδεκτες αντιλαϊκές-αντεργατικές αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας δεν πρέπει και δεν θα το επιτρέψουμε να περάσουν».
902.gr