Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δεν θα παραστεί σε εκδηλωση του ΑΠΘ Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λόγω χορηγών

Οι υπόλοιποι θα πάνε;Επιστολή με την οποία αρνείται να συμμετάσχει στην εκδήλωση- Τελετή Αναγόρευσης του 
Κώστα Γαβρά σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών 
του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα έστειλε στις πρυτανικές αρχές η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Όπως επεσημαίνει η Βουλευτίνα "Τιμώ το έργο και το πρόσωπο του Κώστα Γαβρά και θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα θετική η απόφαση της αναγόρευσης του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου της πόλης μας. Παρ’ όλα αυτά δεν θα παραστώ σε μία τελετή του ΑΠΘ με ιδιωτικές εταιρίες - χορηγούς όπως η Daios Luxury Living και η Aegean που σημειωτέον έχει προβεί την προηγούμενη χρονιά σε μαζικές απολύσεις –η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι μία ανάλογη κατάσταση στηλιτεύει και η ταινία του Γαβρά που θα προβάλετε – αλλά και εξαναγκασμό εργαζομένων σε άδεια άνευ αποδοχών, καθώς και απόλυση του Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων γιατί υπερασπίσθηκε το δικαίωμά του να αρνηθεί να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας".

"Επιπλέον η διενέργεια εκδηλώσεων στο ΑΠΘ υπό την χορηγία εταιριών, αποτελεί λογική που ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω εισχώρησή τους σε αυτό και θεωρώ ότι δεν συνάδει με τις αξίες και τους αγώνες της αριστεράς και του φοιτητικού κινήματος για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο" προσθέτει.