Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Θέρμη: Ανεπιτυχής προσπάθεια παρεμπόδισης της διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Ανεπιτυχής προσπάθεια παρεμπόδισης της διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες 
  πραγματοποιήθηκε από τις αρχές το Σάββατο στην Θέρμη.

  Συγκεκριμένα το Σάββατο η Επιτροπή Κατοίκων της περιοχής, προχώρησε σε διάθεση προϊόντων απευθείας από παραγωγούς.

Την ώρα που οι παραγωγοί προσέρχονταν στο χώρο εμφανίστηκαν άγνωστοι που με έντονο ύφος ζήτησαν «να το διαλύσουν», να σταματήσουν τη διάθεση προϊόντων. Στις 10.15 πμ εμφανίστηκαν στο χώρο διάθεσης δύο μοτοσυκλέτες και ένα περιπολικό της ΕΛΑΣ καθώς και ένα περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας. Επανεμφανίστηκε και ομάδα άγνωστων με διαθέσεις ανάλογες με αυτές της πρωινής παρέμβασης. Οι αστυνομικές αρχές και οι αρχές της Δημοτικής Αστυνομίας ζήτησαν να εξακριβώσουν το καθεστώς με το οποίο γίνονταν η διάθεση των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.
Η Επιτροπή των κατοίκων τους παρέπεμψε σε κάθε παραγωγό για τον έλεγχο των παραστατικών τους βάσει των «Όρων Διάθεσης Προϊόντων» που έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο. Διευκρινίσε επίσης πως τηρεί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις όπως τα ιδιαίτερα στοιχεία κάθε παραγωγού, την προέλευση των προϊόντων όπως και άδεια από τον Δήμο για τον χώρο.

Εντέλει μέλη της Επιτροπής μετέβησαν με το περιπολικό της ΕΛΑΣ στο Δημαρχείο και στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης. Εκεί διαπιστώθηκε η ύπαρξη της εν λόγω διαδικασίας και η έκδοση της σχετικής άδειας.

Η διάθεση των προϊόντων συνεχίστηκε απολύτως απρόσκοπτα και ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 13.00μμ.

"Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς" τονίζουν οι κάτοικοι και προσθέτουν "Είμαστε απόλυτα σύννομοι, έχουμε την κοινωνική και ηθική υποστήριξη χιλιάδων οικογενειών της περιοχής μας που επανειλημμένα έχουν ωφεληθεί από τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες καθώς και την υποστήριξη όλων των δεκάδων παραγωγών με τους οποίους συνεργαζόμαστε".

"Θα συνεχίσουμε τις δράσεις διάθεσης συντονισμένοι με όλες τις άλλες επιτροπές πολιτών ανά την Ελλάδα" αναφέρουν.