Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Οικοδόμος (!) ο άτυχος χειριστής που καταπλακώθηκε από τον οδοστρωτήρα

Σκληρή ανακοίνωση – καταγγελία εξέδωσε το συνδικάτο Οικοδόμων Ν.Χανίων για το εργατικό 
δυστύχημα που συνέβη νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 25/1 στο έργο διαπλάτυνσης του 
δρόμου Λάκκοι – Ομαλός.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί, στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 42χρονος Χανιώτης πατέρας ενός παιδιού ο οποίος οδηγούσε τον οδοστρωτήρα, μετέβη και πάλι κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας μαζί με αστυνομικούς, προκειμένου να γίνει αυτοψία στον χώρο.

Πέραν των συνθηκών του τραγικού δυστυχήματος, εκείνο που διερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή, είναι το ότι ο 42χρονος δεν είχε άδεια χειριστή τέτοιου μηχανήματος, αλλά ούτε άδεια εργοδηγού.
Μάλιστα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ.Δημήτρης Κορναράκης σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr – πέραν των παραπάνω – επεσήμανε πως ο άτυχος εργαζόμενος πέραν της εργασίας του σε οικοδομές, τα καλοκαίρια συμπλήρωνε το εισόδημά του οδηγώντας ταξί και πως το δυστύχημα συνέβη εκτός του κανονικού ωραρίου εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το εργατικό δυστύχημα συνέβη περίπου στις 4.30 μετά το μεσημέρι στο σημείο όπου εκτελούνται έργα ασφαλτόστρωσης στον δρόμο Λάκκοι – Ομαλός, όταν ο οδοστρωτήρας αναποδογύρισε και καταπλάκωσε το χειριστή του.

Ως πλέον πιθανή αιτία θεωρείται το ότι το βαρύ όχημα καταγκρεμνίστηκε σε βάθος 5 μέτρων όταν υποχώρησαν οι επιχωματώσεις.

Να σημειωθεί πως μέχρι και το πρωί του Σαββάτου δεν είχαν ανευρεθεί η μηχανικός και ο ανάδοχος του έργου οι οποίοι αναζητούντο απο την αστυνομία.