Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Το ΚΚΕ για τον 902


Αρνείται την πρόταση για κανάλι της Αριστεράς ο Περισσός

Κινητικότητα μικρομεσαίων παικτών της διαπλοκής αναπτύσσεται γύρω από τον σταθμό του 
ΚΚΕ 902, που εκποιείται λόγω οικονομικών προβλημάτων, ενώ για τον ίδιο λόγο το Σώμα 

Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) εκλήθη για πρώτη φορά να επισκεφθεί τον Περισσό έπειτα από καταγγελία της ΕΣΗΕΑ για τον "Ριζοσπάστη".Η ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε την εφημερίδα στο ΣΔΟΕ ύστερα από συνάντηση με τη διεύθυνση, η οποία δεν έδωσε καμία απάντηση ή χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δεδουλευμένων των δημοσιογράφων, στους οποίους οφείλονται οι μισθοί 6 μηνών, από τον περασμένο Αύγουστο. Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ΕΣΗΕΑ ότι αντιμετωπίζει τον "Ρ" ως μια οποιαδήποτε καπιταλιστική επιχείρηση.

Εν τω μεταξύ, με δημοσίευμα στον "Ριζοσπάστη" το ΚΚΕ αρνείται την πρόταση της Αριστεράς, όπως διατυπώθηκε από την "Αυγή" την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την "Αυγή" ο 902 "δεν είναι περιουσιακό στοιχείο του ΚΚΕ, αλλά κοινωνική περιουσία της Αριστεράς, που παραχωρήθηκε το 1989 στο ΚΚΕ ως βασική δύναμη της Αριστεράς τότε". Η συχνότητα δεν πρέπει να καταλήξει "στα χέρια αδίστακτων επιχειρηματιών οι οποίοι κάνουν το παιχνίδι του Σαμαρά, ανοικτοί ακόμα και στην Ακροδεξιά", σημείωνε η "Αυγή" την προηγούμενη εβδομάδα, καλώντας "να ανοίξουν οι συχνότητες σε κοινωνικούς φορείς και προοδευτικές συλλογικότητες".

Το ΚΚΕ επιμένει στην ιδιοκτησία του. "Ο 902 είναι ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα" απαντάει και κατηγορεί την "Αυγή" για "λογικές ακροβασίες". "Ήταν από την αρχή περιουσία του ΚΚΕ". Στο τέλος, μάλιστα, κατηγορεί την "Αυγή" και για "διαπλοκή" λέγοντας: "Ας μη κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια".
http://www.avgi.gr