Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ο ιππότης της ΑΟΖ!

O Νίκος Λυγερός είναι πρωταγωνιστής της «ΑΟΖομανίας» που κατέκλυσε την ελληνική κοινή γνώμη την τελευταία τριετία. Είναι ο άνθρωπος που έδωσε δεκάδες διαλέξεις υποστηρίζοντας, σε αντίθεση με όλους τους ειδικούς στο Δίκαιο της Θάλασσας και το Διεθνές Δίκαιο, ότι χρειάζεται ΑΟΖ για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και ότι τα πετρέλαια είναι η λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Πρόκειται για μαθηματικό, διερμηνέα-μεταφραστή σε γαλλικά δικαστήρια, που πλασάρεται όμως ως ειδικός επί της γεωπολιτικής! Κατάφερε μάλιστα να τον καλούν σε διαλέξεις στις σχολές αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της ΕΥΠ. Αλλά ο δρόμος προς τη δόξα δεν έχει όριο, όπως φαίνεται.

Ο μαθηματικός και διερμηνέας μας, χωρίς κανέναν άλλο σχετικό τίτλο, είδε τον πρωθυπουργό (τη ευγενή φροντίδι του Χρύσανθου Λαζαρίδη, λένε οι κακές γλώσσες) να του αναθέτει, μαζί με τον κ. Φώσκολο και τον κ. Κονοφάγο, να συντάξει ειδική απόρρητη έκθεση για την πολιτική πετρελαίων και ΑΟΖ της Ελλάδας! Μάλιστα, δεν είναι το ΙΓΜΕ, ούτε μια ανεξάρτητη Αρχή Υδρογονανθράκων, ούτε η Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ούτε κάποιο στρατηγικό ινστιτούτο ή το ΓΕΕΘΑ, που εισηγούνται πολιτική στον πρωθυπουργό, αλλά τρεις έμπιστοι μεν, άσχετοι δε!

Πάντως, όσοι θέλουν να πληροφορηθούν τις απόψεις του κ. Λυγερού μπορούν να πάνε την ερχόμενη Τετάρτη στο Ίδρυμα Κακογιάννη να τον ακούσουν να μιλά με θέμα «Η ΑΟΖ ως αξία ελληνισμού». Η ομιλία θα γίνει στα πλαίσια «Ιπποτικής Συνάντησης» και «Ανοιχτής Συνάντησης Ολομέλειας» που οργανώνει το «Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων Της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδας». Η «Επικράτεια» θα τιμήσει τον κ. Λυγερό με τον «Ιπποτικό Σταυρό Α' Τάξεως» και ο πρόεδρος της «Ακαδημίας Ναϊτικών Μελετών της ΜΕΕ» θα τον ανακηρύξει «Επίτιμο Μέλος» του Τάγματος. Πληροφορούμενοι τα ανωτέρω, οι ‘Ελληνες πολίτες θα είναι ασφαλώς βέβαιοι ότι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Τόσο οι σχέσεις με την Τουρκία όσο και το οικονομικό μέλλον του τόπου είναι σε καλά χέρια.

Το όνομα του Ρόδου
http://www.avgi.gr