Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Προσφυγή κατά απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από το Δήμο Κατερίνης

Ζήτημα «σκοπιμότητας»
Δημοσιεύτηκε από ΕΠΤΑ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η προσφυγή του δήμου Κατερίνης στρέφεται κατά της ακυρωτικής απόφασης της 
Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δεν επιτρέπει την υλοποίηση του προγράμματος Μαζικού Αθλητισμού μέσω της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής

Προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακύρωσε την ανάθεση του προγράμματος Μαζικού Αθλητισμού στην Ολυμπιακή Αναπτυξιακή αποφάσισε να κάνει ο δήμος Κατερίνης, ύστερα από απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Όπως υποστήριξε ο εισηγητής του θέματος Ζήνων Σατραζέμης, η απόφαση αυτή της περιφέρειας στερείται νομικού ερείσματος καθώς ο δήμος Κατερίνης είχε πάντοτε νομικό πρόσωπο μέσω του οποίου υλοποιούσε το πρόγραμμα του Μαζικού Αθλητισμού. «Θα προσφύγουμε και για πολιτικούς λόγους καθώς θα πρέπει να περισώσουμε την αξιοπρέπεια του δημοτικού συμβουλίου» ανέφερε ο κ. Σατραζέμης σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι θέμα σκοπιμότητας και όχι νομιμότητας το ποιος θα υλοποιήσει το πρόγραμμα.

Την προσφυγή καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μαλτζάρης, Στέφανος Νατσιός και Γιώργος Κυριακίδης. Ο τελευταίος μάλιστα διατύπωσε για μια ακόμη φορά (το είχε κάνει και στο δημοτικό συμβούλιο) την αντίθεσή του με την υλοποίηση του προγράμματος μέσω της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής λέγοντας πως ο δήμος έχει φορέα που έχει στο καταστατικό του το Μαζικό Αθλητισμό, τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΠΑΠ) και γι’ αυτό δεν θα έπρεπε να τον αναθέτει σε δημοτική επιχείρηση. «Θεωρώ ότι η Ολυμπιακή Αναπτυξιακή δεν έχει την τεχνογνωσία για να εφαρμόσει το πρόγραμμα ενώ ο ΟΠΠΑΠ έχει στην δικαιοδοσία του τις εγκαταστάσεις», ανέφερε ο κ. Κυριακίδης υποστηρίζοντας ότι ο δήμος δεν θα έπρεπε να προσφύγει κατά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής παρακολούθησε (δεν είναι μέλος της) και ο Αντώνης Μάντζιος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών» ο οποίος επί του συγκεκριμένου θέματος υποστήριξε ότι υπάρχει άρθρο που θεωρεί αυτές τις αναθέσεις ως έμμεση επιχορήγηση σε Ανώνυμη Εταιρεία.