Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

«Το Ελληνικό Πρωινό της Κρήτης»


Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχθηκε σήμερα το πρωί το Ηράκλειο το Ελληνικό Πρωινό της Κρήτης.
Το πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Galaxy, από τους εκπροσώπους του Ξ.Ε.Ε. και της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.
Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχαν οι: Μεταξάς Ανδρέας (Αντιπρόεδρος ΔΣ ΞΕΕ), Χαλκιαδάκης Νίκος (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου), Πίττας Γεώργιος (Μέλος ΔΣ ΞΕΕ, Επικεφαλής προγράμματος Ελληνικό Πρωινό), Οικονόμου Γιάννης (Μέλος ΔΣ ΞΕΕ, Ξενοδοχείο Galaxy), Πηλίδου Ράνια, (Επιστημονικός Συνεργάτης ΞΕΕ, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ Ελληνικού Πρωινού), Πελεκανάκης Γιώργος (Πρόεδρος Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων) και Βαγγέλης Αγάλου (Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης).

Ξενοδόχοι, διευθυντές ξενοδοχείων και chefs παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την παρουσίαση της φιλοσοφίας του προγράμματος και τη διαδικασία ένταξης των ξενοδοχείων και εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την ένταξη των ξενοδοχείων της Κρήτης στο πρόγραμμα ‘Ελληνικό Πρωινό’ του Ξ.Ε.Ε..

Οι 200 και πλέον συμμετέχοντες αναγνώρισαν την αξία του εμπλουτισμού του πρωινού που προσφέρεται στα ξενοδοχεία με περισσότερα κρητικά προϊόντα και εδέσματα, ενώ μετά το πέρας των ομιλιών είχαν την ευκαιρία να δούνε και να γευτούν μια άρτια και συγκροτημένη εκδοχή του Ελληνικού Πρωινού της Κρήτης.

Ο μπουφές περιελάμβανε μια πανδαισία κρητικών προϊόντων και εδεσμάτων η οποία κατάφερε να καθηλώσει τους συμμετέχοντες που φωτογράφιζαν με ενθουσιασμό επί 2 ώρες τις παραδοσιακές και δημιουργικές νοστιμιές της Κρήτης. Πολλοί μάλιστα αναζήτησαν και δώσανε προσωπικά συγχαρητήρια στην ομάδα του Galaxy που δημιούργησε τη γαστρονομική αυτή έκπληξη. Η ομάδα του Galaxy απαρτίζονταν από τους chef του ξενοδοχείου οι οποίοι βάλανε τη δημιουργική πινελιά τους, καθώς και από ντόπιες μαγείρισσες οι οποίες προσθέσανε την κρητική χροιά.

Πηγή: flashnews.gr