Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Στα πλαίσια των επαφών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-Ε.Κ.Μ. με τις Διοικήσεις και τους συνδικαλιστικούς φορείς των εν ενεργεία στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, κλιμάκιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισκέφτηκε την Παρασκευή 29-3-2013 την Αστυνομική Δ/νση Πιερίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την αντίστοιχη Λιμενική Αρχή του Νομού.
Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι:
Κώστας Ήσυχος, επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών και Άμυνας
Τάσος Μαυρόπουλος, υπεύθυνος Σωμάτων Ασφαλείας
Ζήσης Ζάνας, μέλος Κ.Ε., Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Πιερίας
Αντώνης Μάντζιος, Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης, μέλος της γραμματείας Ν.Ε
Γιάννης Τσαμπάζης, μέλος της Επιτροπής Άμυνας, μέλος Ν.Ε, Σχης ε.α.
Νίκος Χαλεπλής,μέλος Ν.Ε, Σμηναγός ε.α.
και ο Νίκος Ορνιθόπουλος, μέλος Ν.Ε, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Πιερίας.

Στα μέλη του κλιμακίου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού και να ακούσουν τα θεσμικά, υπηρεσιακά, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.



Εν συνεχεία το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου η φυσική ηγεσία και οι συνδικαλιστές (από όλη την Κ. Μακεδονία) έθεσε επιγραμματικά το αίτημα ''δώστε μας τα μέσα ώστε να προσφέρουμε'', αναφερόμενοι στον πεπαλαιωμένο στόλο, στην ακινησία των οχημάτων, αλλά και στην ομογενοποίηση των πυροσβεστών θεσμικά, αφού υπάρχει διάκριση σε 4 διαφορετικά είδη ανάλογα με την προέλευση (μόνιμοι-συμβασιούχοι-εποχικοί-και εθελοντές) με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα, αφού ο ισχύον νόμος απαγορεύει τη χρησιμοποίηση σε ορισμένες αποστολές, πλην των μονίμων.



Τέλος, το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Λιμενικό Σώμα , με τις επισημάνσεις των Λιμενικών να κυμαίνονται σε παρόμοια επίπεδα, με έμφαση στα οικονομικά ζητήματα.

Το απόγευμα έγινε συνάντηση εκπροσώπων της Επιτροπής Εξωτερικών και της Επιτροπής Άμυνας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. – ΕΚΜ με τη Διοίκηση του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πιερίας, στα γραφεία του Συνδέσμου στην Κατερίνη, στο πλαίσιο εκδήλωσης – ομιλίας που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης για τις «Διεθνείς Γεωπολιτικές Εξελίξεις και το Ρόλο των Σύγχρονων Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».




Το πρόγραμμα έκλεισε με λοιπές συναντήσεις στο περιθώριο της ομιλίας των Κώστα Ήσυχου, Γιάννη Ταφύλλη , και Τάσου Μαυρόπουλου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης για τις «Διεθνείς Γεωπολιτικές Εξελίξεις και το Ρόλο των Σύγχρονων Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», με μεγάλη συμμετοχή κοινού και αποστράτων Αξιωματικών.