Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΥΠΟΥΡΓΟΙ «ΛΟΥΦΑΡΟΥΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

Η ματαίωση της συζήτησης 9 επίκαιρων ερωτήσεων οδήγησε τον Γιάννη Δραγασάκη, προεδρεύων στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, να παραθέσει στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση απαντά μόλις το 49% των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων.
«Η ανησυχία είναι ομόθυμη στη Διάσκεψη για τη συστηματικότητα αυτού του φαινόμενου και το ποια είναι η θεραπεία, θα το δούμε. Προσωπικά πιστεύω ότι ο λαός πρέπει να ενημερώνεται», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Όπως προκύπτει από στοιχεία τα οποία παρέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Τουρισμού απαντά κατά μέσο όρο στο 33% των ερωτήσεων τις οποίες δέχεται, το Επικρατείας στο 33%, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο 36%, το υπουργείο Οικονομικών στο 39%, το Εσωτερικών στο 40%, το Δημόσιας Διοίκησης στο 45% και το υπουργείο Υγείας στο 46%.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς πρότεινε, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο εκάστοτε υπουργός απουσιάζει από τη διαδικασία, να μπορεί ο ερωτών βουλευτής να παραθέτει τα επιχειρήματά του.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, οι υπουργοί θα αναγκάζονται να προσέρχονται στη Βουλή προκειμένου να υπερασπίζονται τις θέσεις τους.
enet.gr