Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ


Δεν πρόφτασε να στεγνώσει η μελάνη από την επιβεβλημένη απάντηση προς τα φασιστικά σταγονίδια της Χρυσής Αυγής που μόλυναν το Ηρώο της πόλης μας, με τις φασιστικές ασχήμιες τους, και τους Χιτλερικούς χαιρετισμούς, αλλά και την σωφρονιστική παραίνεση προς τους απόστρατους της χωροφυλακής, να μην αναμοχλεύουν τα πολιτικά πάθη κάθε 3 1η Μαρτίου, επέτειο της γνωστής ανά τον κόσμο ιστορικής μάχης του 1946 στο Λιτόχωρο, και μάλιστα σήμερα που στενάζουμε όλοι σι Έλληνες και πάλι από τη Γερμανική σκλαβιά των μνημονίων. 

Και έρχεται κάποιος κ. Γ.Β. και αναρτά στο διαδύκτιο, ολόκληρο υβρεολόγιο τόσο κατά των κομουνιστών που πρωτοστάτησαν στη Εθνική Αντίσταση κατά των Γερμανών και Ιταλοβουργάρων κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους , και ιδιαίτερα βρίζει τους πατέρες μας και τους αδελφούς μας Λιτοχωρίτες που αναγκάστηκαν να πάρουν τα ελάχιστα παλιοντούφεκα που είχαν κρατήσει από τον τεράστιο οπλισμό του ΕΑΑΣ λεία από τις σκληρές μάχες με τους κατακτητές, που τον παρέδωσαν μετά τη άθλια συμφωνία της Βάρκιζας, στη όποια τσουβάλιασε η εγκάθετη των Αθηνών κυβέρνηση των Άγγλων Ιμπεριαλιστών την ΕλΜική αντίσταση. Και δεν σταματούν μέχρι εκεί οι θρασύτατοι και αδιάντροποι οπαδοί της ανωμαλίας. Αραδιάζουν και ένα σωρό ψέματα για να δικαιολογήσουν την εμφυλιοπολεμική υστερία τους, και τους προγόνους τους ταγματασφαλίτες που επανεξοπλίστηκαν με τα παραδοδέντα όπλα του ΕΛΑΣ, και εξαπέλυσαν ένα άγριο κυνηγητό σε όλους τους ΕΑΜίτες που δεν ήταν μόνο κομμουνιστές αλλά και οπαδοί όλων των αστικών κομμάτων. Κύριε Γ.Β. όταν γράφετε απαντητικά κείμενα όσο υβριστικά και να είναι να βάζετε την υπογραφή σας ολογράφως για να ξέρουμε με ποιόν έχουμε να κάνουμε. Αν είσαι νέος, διδάχΘηκες λάθος την Ιστορία του εμφυλίου πολέμου 1944-1949.
Αν είσαι ηλικιωμένος, και έχεις προσωπικές εμπάθειες και ταγματασφαλίτικο σύνδρομο, τότε πήγαινε στο χωριό σου να κάνεις τις πανηγυρικές φιέστες σου, και την αντικομουνιστική προπαγάνδα σου. Και προπαντός να μην εκστομίζεις ΚΥΠατζίδικες αναλήθειες για τα πραγματικά γεγονότα της μάχης του Λιτοχώρου το 1946.
Στη μάχη του Λιτοχώρου το 1946 έλαβαν μέρος μόνο 33 καταδιωκόμενοι ΕΛΑΣίτες Λιτοχωρίτες σι περισσότεροι άοπλοι, και μάλιστα ερήμην και ενάντια στις εντολές της ηγεσίας του ΕΑΜ και του ΚΚΕ. Και σκοπός τους δεν ήταν να σκοτώσουν κανένα αλλά να αφοπλίσουν αυτά τα νεαρά άτομα που επανδρώνανε τότε το καταδιωκτικό απόσπασμα, που τρομοκρατούσε υπό τις απειλές του διοικητού του τον πληθυσμό της υπαίθρου, με μία αγριότητα που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από την αγριότητα των ταγματασφαλιτών της Γερμανικής κατοχής. Και καλά Θα κάνεις να ρωτήσεις και να μάθεις ποιος σκότωσε του πέντε πρώτους χωροφύλακες που βγήκαν από την πόρτας της διώροφης οικοδομής που οδηγούσε στη εσωτερική αυλή και δεν είχε καμία επαφή με το εξωτερικό δρόμο που βρίσκονταν οι καταδιωκόμενοι αντιστασιακοί Λιτοχωρίτες. Και ακόμα ποιος σκότωσε την γριά Ελένη τη Λιτοχωρίτισα που κατοικούσε στο ισόγειο της ίδιας οικοδομής με την κόρη της Μαρία που το σπίτι τους το είχαν πυρπολήσει οι Γερμανοντυμένοι τουρκόφωνοι της Πιερίας.
Πάντως εγώ σε ευχαριστώ που επιτέλους ξεσκεπάστηκες και μας είπες την αλήθεια μέσα από τον αντικομουνιστικό παροξυσμό σου.
Έρχεσαι εδώ στο Λιτόχωρο όχι για να κάνεις μνημόσυνο στους άτυχους συναδέλφους σου, του 1946 που σκοτώθηκαν γιατί έτσι το ήθελε ο επικεφαλής τους αποσπασματάρχης, αλλά για να γιορτάσεις τη [Εθνική Γιορτή} τυπικής σημασίας, όπως επιτάσσει το χουντικό Βασιλικό διάταγμα 157/1969. Αυτήν την φασιστική γιορτή κ. Γ.Β. να πας να την κάνεις στο χωριό σου και όχι στο δημοτικό Ηρώο του ιστορικού για τους αντιστασιακούς του αγώνες ανά τους αιώνες ηρωικού Λιτοχώρου. Στο δημοτικό μας ηρώο τιμούμε τους γηγενείς νεκρούς μας που έπεσαν στους εθνικούς αγώνες από το 1821 ως το 1944 και αυτούς του 1946-1949. Και μην τολμήσετε για ακόμη μια φορά να βεβηλώσετε το ηρώο μας διότι θα αναγκαστούμε να υλοποιήσουμε την απειλή μας και να σας στείλουμε στον εισαγγελέα για τη αναμόχλευση των πολιτικών παθών όπως επιτάσσει ο νόμος του 1989 περί άρσεως των συνεπειών του εμφύλιου πολέμου”.
Είμαστε επίσημα δημοκρατικός στρατός κ. Γ.Β που πάλεψε για τα δίκαια Του Ελληνικού λαού και όχι Κομμουνιστοσυμορίτες ανόητε υβριστή. Δεν μπορείτε να μας βρίζετε συνεχώς ατιμώρητα.. Και πάλι ΝΤΡΟΠΗ σας.

Λιτόχωρο 30 Μαρτίου 2013
Νίκος Κουκουτάτσιος