Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Εδώ το ήξερε και η κουτσή Μαρία.Είχε γίνει χαμός σε ΜΜΕ και blogs ο Σαμαράς κάνει τον ανήξερο;

Διαβάζουμε.
Κεδίκογλου: Ούτε ο πρωθυπουργός γνώριζε για τη διάταξη Μανιτάκη
Δεν γνώριζε ούτε ο πρωθυπουργός το περιεχόμενο της ρύθμισης του υπ. Διοικητικής 
Μεταρρύθμισης για τους συμβασιούχους, σύμφωνα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Κατά τα άλλα, ο Σίμος Κεδίκογλου προσπάθησε να ρίξει τους τόνους αναφορικά με τα περί έλλειψης συντονισμού στους κυβερνητικούς κόλπους τονίζοντας ότι το μήνυμα των χθεσινών συστάσεων του Πρωθυπουργού ήταν ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση.
«Εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε δυσλειτουργίες, πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν. Ο Πρωθυπουργός είπε το αυτονόητο, ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία, ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος με τον υπουργό Επικρατείας» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό«Αθήνα 9,84».

Ο κ. Κεδίκογλου διευκρίνισε, επικαλούμενος και τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη, ότι ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε το περιεχόμενο της ρύθμισης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους συμβασιούχους.

«Ο κ. Ρουπακιώτης είπε απλώς ότι του διαβιβάστηκε από τη Γραμματεία της Κυβέρνησης. Και το Μαξίμου θα λάμβανε γνώση στην τελική φάση, μετά τη συμφωνία, όταν θα έπρεπε να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο» υποστήριξε.

Σημείωσε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς και οι δύο αρχηγοί είχαν συμφωνήσει ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το φαινόμενο των επ’ αόριστον προσωρινών μέτρων αυτής της ‘φάμπρικας’», η οποία, όπως είπε, είχε δημιουργηθεί και προκαλεί δυσλειτουργίες. «Είχαν συμφωνήσει ότι αυτό το φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η διατύπωση, φυσικά και δεν είχε περάσει ακόμα από το Μαξίμου» πρόσθεσε.

Παραδέχθηκε ακόμη ότι έπρεπε να είχε υπάρξει συνεννόηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, αφού το θέμα αφορούσε την αλλαγή του Κώδικα Δικονομίας.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν θα επανέλθει η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για περικοπές των νέων συντάξεων στον ΟΑΕΕ κατά 35%, σε αντίθεση με τη ρύθμιση για τις προσωρινές διαταγές η οποία, όπως είπε, θα επανέλθει τροποποιημένη.
tvxs