Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η καταπολέμηση της διαφθοράς και άλλα μνημονιακά παραμύθια

Ακούσαμε τι δικαιολογίες για την καθυστέρηση της έναρξης καταπολέμησης των κουνουπιών από τον δήμαρχο Κατερίνης μετά από ερώτησή μας στο πρόσφατο δημοτικό Συμβούλιο. Το ανέλαβε η Περιφέρεια, χρονοβόρες διαδικασίες κλπ.

Λέτε να φταίει η προσπάθεια κτυπήματος της διαφθοράς και επιλέχτηκαν αυτές οι διαδικασίες σαν τον μόνο τρόπο αντιμετώπισης; Μέγα λάθος. Γιατί εδώ να σημειώσουμε ότι ήδη πολλοί δήμοι χρωστάν και παλαιότερα από τον κουνουποπόλεμο , η Περιφέρεια δεν έχει χρήματα, και με αυτές τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ανάθεσης καθυστερούν την διάρκεια του έργου και απλά γλυτώνει χρήματα το Δημόσιο για να ξοφλήσει την Τρόικα.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους εργαζόμενους στους Δήμους. Δεν καλύπτει με μόνιμο προσωπικό τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, δεν τους καλύπτουν ούτε με συμβάσεις 8 μηνών και έρχεται τώρα που οι Δήμοι πήραν φωτιά και τους επιτρέπει να πάρουν διμηνίτες, γλυτώνοντας έτσι αρκετά χρήματα από μισθούς και όσο για το κτύπημα της διαφθοράς αντί να πάρει εργαζόμενους με συμβάσεις 8 μηνών και με διαδικασίες ΑΣΕΠ, παίρνει διμηνίτες εκτός ΑΣΕΠ. 

Μεγαλύτερη φυσικά απόδειξη το ΤΑΊΠΕΔ. Υπάρχει μεγαλύτερη νόμιμη διαφθορά από το ξεπούλημα της δημόσιας υπηρεσίας; Εδώ λοιπόν όλα γίνονται με ταχύτατους ρυθμούς, χωρίς γραφειοκρατίες και άλλα νομικά προσκόμματα, απλά γιατί αυτό θέλουν να κάνουν. Να ξεπουλήσουν όσο όσο γρήγορα και φθηνά. Και φυσικά κάποιοι κερδίζουν.

Παραμύθι το κτύπημα της διαφθοράς, παραμύθι το πρόβλημα της γραφειοκρατίας. Μνημονιακό παραμύθι της τρικομματικής, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, για να μην ξεχνιόμαστε.