Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

2.5 δισ. ευρώ ψάχνει η τρόικα από μισθούς και συντάξεις


Το πως θα καλύψουν την ύψους 2.5 δισ. ευρώ τρύπα στα δημοσιονομικά της χώρας συζητούν από χθες τρόικα και υπουργείο οικονομικών μιας και η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία είναι δραματική.

Στη χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του Υπ. Οικονομικών με τους τροϊκανούς, το ζήτημα μονοπώλησε το ενδιαφέρον, με το ενδεχόμενο νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις να πλανάται πάνω από το τραπέζι.

Λόγω της ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασης μάλιστα, τα μέλη της τρόικα θα παραμείνουν για παραπάνω ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να βρεθεί λύση για το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2013 - 2014.

Η παράταση της παραμονής των εκπροσώπων των δανειστών μας, βάζει εφιαλτικά σενάρια στο τραπέζι τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Την περαιτέρω μείωση στις απολαβές μισθωτών και συνταξιούχων, περικοπές σε επιδόματα όπως το ΕΚΑΣ, μεγαλύτερες μειώσεις στα εφάπαξ, νέο ψαλίδι στις παροχές υγείας, επέκταση ή και μονιμοποίηση της εισφοράς αλληλεγγύης, επέκταση του χαρατσιού της ΔΕΗ, εκ νέου περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, επέκταση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες κ.α.

Με την τρόικα συναντήθηκε χθες πάντως και ο Αντώνης Σαμαράς, σε μία συζήτηση στην οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα της γενικότερης αναδιάρθρωσης του Δημοσίου, χωρίς ωστόσο να ληφθούν αποφάσεις.
www.newsbomb.gr/