Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Το σχέδιο Μητσοτάκη για τις αποχωρήσεις στο δημόσιο


Ο υπουργός είχε χθες αλλεπάλληλες συναντήσεις με υπουργούς που συνδέονται με αυτό τον σχεδιασμό για τις αναδιαρθρώσεις στον δημόσιο τομέα
Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στο υπουργείοΔιοικητικής Μεταρρύθμισεις εν όψει του κρίσιμου ραντεβού της Δευτέρας με την τρόικα για τις άμεσεςαποχωρήσεις στο δημόσιο. 
Ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσεις παράταση στο πρόγραμμα κινητικότητας. Ως διαπραγματευτικό όπλο ο υπουργός αναμένεται να χρησιμοποιήσει την περίπτωση της ΕΡΤ. Ο κ. Μητσοτάκης είχε χθες αλλεπάλληλες συναντήσεις με υπουργούς που συνδέονται με αυτό τον σχεδιασμό για τις αναδιαρθρώσεις στον δημόσιο τομέα.

Συζητήσεις είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί, ώστε να διεκπεραιωθούν ταχέως οι εκκρεμείς υποθέσεις στη Δικαιοσύνη για συμβασιούχους, οι οποίοι επαναπροσλήφθηκαν με προσωρινές διαταγές. Επίσης, συνάντησε τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ενώ επαφές είχε και με τον νέο υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) στους ΟΤΑ, όπως επίσης και οι εργαζόμενοι σε νομικά πρόσωπα του στενού πυρήνα των υπουργείων που θα καταργηθούν. Το υπουργείο Παιδείας τρέχει ολοταχώς για την καταγραφή του αριθμού των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα μείνουν εκτός σχολείου με βάση την κατάργηση οργανικών θέσεων που προκύπτει από τη συγχώνευση σχολικών μονάδων και την αύξηση των ωρών διδασκαλίας στους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προωθεί άμεσες μετακινήσεις προσωπικού, με καταγραφή εκ παραλλήλου υπαλλήλων που είναι υπεράριθμοι και κενών θέσεων στις οποίες θα μπορούν άμεσα να μετακινηθούν με διαδικασίες-εξπρές. Ως βάση έχει το μοντέλο μετατάξεων των 1.882 εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι, αν και με καθυστέρηση, τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις, καλύπτοντας κενά στη δημόσια διοίκηση.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδιώκει παράλληλα να καταγράψει τους εργαζόμενους που έχουν επαναπροσληφθεί μέσω προσωρινών διαταγών και ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας συγκεκριμένους αριθμούς από τα υπουργεία, ιδιαίτερα από το Εσωτερικών, καθώς οι δήμοι έχουν τη μερίδα του λέοντος σε αυτή την κατηγορία.

Πηγή: voria.gr