Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Απάντηση σε δημοσίευμα του Ολυμπίου Βήματος

Αντώνης Δ. Μάντζιος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης
επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

    Προς την Δ/νση του Ολύμπιου Βήματος:

Με έκπληξη είδα στην εφημερίδα σας την παρουσίαση του θέματος της ανακήρυξης του κ. Πασχάλη ως επιτίμου δημότη του Δήμου Κατερίνης.

Και αυτό γιατί όχι μόνο αποσιωπήσατε τις θέσεις μου για τις οποίες καταψήφισα την πρόταση του δημάρχου αλλά δεν αναφέρατε καν ότι μίλησα.
Μου κάνει εντύπωση ότι παρά τις φιλοφρονήσεις του κ. Κορομήλη πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβούλιου και την παράλληλη προσπάθειά του να συζητήσουμε το θέμα και να αποσπάσει τις απόψεις μου, παρά το γεγονός ότι η γραπτή μου τοποθέτηση ήταν πλήρης, αιτιολογημένη και σας εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ότι επ αυτής έγινε η όλη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο , επ αυτής προσπάθησε, μάταια κατ εμέ, να απαντήσει ο δήμαρχος, και ουσιαστικά ήταν η αντίθετη άποψη έστω και μειοψηφούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έτυχε αναφοράς στο δημοσίευμα σας και εμφανίζομαι ως σιωπηλώς μειοψηφών.
Η άδικη μεταχείρισή μου φαίνεται και από την κάλυψη της συζήτησης από όλα τα άλλα Μ.Μ.Ε όσο και από τις θετικές αντιδράσεις των πολιτών ακόμα και δημοτικών συμβούλων που υπερψήφισαν την πρόταση.
Θεωρώ ότι μια εφημερίδα δεν είναι απλά ένα ιδιωτικό μέσο επικοινωνίας αλλά επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό δημοκρατικό και διαπαιδαγωγικό έργο και γι αυτό άλλωστε τυγχάνει της υποστήριξης της πολιτείας είτε μέσω υποχρεωτικών καταχωρήσεων, είτε μέσω ελαφρύνσεων είτε ακόμα μέσω προγραμμάτων ανάπτυξης. 

Από την άλλη οι εφημερίδες είναι απαραίτητες για την ελευθερία του λόγου, την διάδοση των ιδεών, την ιδεολογική αντιπαράθεση, την εξέλιξη της κοινωνίας.
Με αυτές τις σκέψεις θεωρώντας ατυχές το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πιστεύοντας η άσκηση λογοκρισίας και η φίμωση της αντίθετης άποψης δεν είναι στις προθέσεις σας και στην πρακτική σας αλλά ότι ,η δεοντολογία, η ελεύθερη διάδοση των ιδεών είναι στις αρχές σας, παρακαλώ να γίνει η απαραίτητη αποκατάσταση αναφέροντας το γεγονός ότι μίλησα και περίληψη των λεγομένων μου κατά την κρίση σας και κατ αναλογία ως επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού. 
Κατερίνη 20/6/2013
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης