Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: Εκλογές τώρα


«Καθαρές λύσεις, εκλογές τώρα» δηλώνει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην «Αυγή». Η κυβέρνηση αποτελείται από το υπηρετικό προσωπικό της τρόικας και τους βουλιμικούς της εξουσίας», τονίζει.

Για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλοαναφέρει χαρακτηριστικά ότι«σφιχταγκαλιάζονται για να κρατηθούν στη σάπια καρέκλα της εξουσίας». «Οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες», εκτιμά.Η δικομματική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «απεργάζεται μια χώρα χωρίς δημοκρατία, εργασιακά δικαιώματα και δημόσια περιουσία». Γι' αυτό, όπως σημειώνει, θα χρησιμοποιήσει κάθε όπλο για να έλθει ο πρωθυπουργός στη Βουλή και να μείνει ανοιχτή η Βουλή το καλοκαίρι.

Σχετικά με την ΕΡΤ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει την ευθύνη στον Αντώνη Σαμαρά επειδή «δεν έριξε απλώς το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά κατεδάφισε το σήμα της δημοκρατίας». Παράλληλα, ασκεί κριτική για την επιλογή του Παντελή Καψή στη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Πάντως, όσον αφορά τη ΔΗΜΑΡ την καλεί να αποφασίσει με ποια πλευρά είναι.

Για το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο νέος φορέας «πρέπει να γίνει το ενιαίο αριστερό και ριζοσπαστικό κόμμα που θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία, θα απαντήσει στην εκτροπή, θα νικήσει το Μνημόνιο και το 'νέο παλάτι', που είναι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου». Θα είναι «ένα νέο κόμμα των μελών του, χωρίς κόμματα μέσα στο κόμμα».

«Είναι η ώρα να γίνουμε το ενιαίο κόμμα της εργατικής τάξης, των κοινωνικών κινημάτων και της αμφισβήτησης της νέας γενιάς» καταλήγει.
tvxs