Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Χιονίδη βλέπεις;

Άποροι καλλιεργούν τον λαχανόκηπο του Δήμου Ηρακλείου
To λαχανόκηπο του Δήμου Ηρακλείου που διαμορφώθηκε και ήδη καλλιεργείται από άπορες 
οικογένειες σε έκταση του Δήμου στο Καρτερό επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης 
Κουράκης.
Πρόκειται για μια εθελοντική πρωτοβουλία στην οποία μετέχει ενεργά ο σύλλογος Τριτέκνων και στηρίζεται από τη Δημοτική Αρχή για την κάλυψη των αναγκών οικογενειών που αδυνατούν ακόμη και να αγοράσουν κηπευτικά προϊόντα αφού η παραχώρηση της έκτασης από το Δήμο τους δίνει τη δυνατότητα να καλλιεργούν τη γη και να τα παράγουν.


Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις σημαντικές αυτές δράσεις που βοηθούν και ενισχύουν τις ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα η έκταση αυτή των 10 στρεμμάτων θα περιφραχτεί και θα δημιουργηθούν και άλλες υποδομές για την καλύτερη λειτουργία της .

Στο Λαχανόκηπο βρέθηκαν μαζί με τον Δήμαρχο και οι Αντιδήμαρχοι κ. Συγγελάκη και Σισσαμάκης και Σπυριδάκης ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων κ. Μανώλης Αχλαδιανάκης και πολλοί ωφελούμενοι οι οποίοι ευχαρίστησαν τον κ. Κουράκη για την παραχώρηση της έκτασης για την καλλιέργεια των κηπευτικών προϊόντων τα οποία προμηθεύεται και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται με τη συνεργασία του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Ηρακλείου. Χάρη στις εργασίες των υπηρεσιών του Δήμου, την προσωπική εργασία των δικαιούχων και τις δωρεές υλικών από επιχειρήσεις της πόλης το ακίνητο καθαρίστηκε, οργώθηκε και τοποθετήθηκε δίκτυο άρδευσης και κατατμήθηκε.
Πηγή: flashnews.gr