Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Πανό του SOSτε το Νερό στο δημαρχείο


Πανό μεγάλων διαστάσεων κρεμάστηκε σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από την επιτροπή SOSτε το Νερό. Το πανό αναφέρεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και καλεί σε δημοψήφισμα για να ακουστεί η φωνή του Θεσσαλονικέων που αντιτίθενται στο ξεπούλημα. Η δράση αυτή είχε την υποσηριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Δημοσίων ΥπηρεσιώνΔήλωση του προέδρου του σωματείου της ΕΥΑΘ Γ. Αρχοντόπουλου(EPSU).

Αύριο, Πέμπτη 27 Ιούνη, διοργανώνεται συλλαλητήριο στις 19:00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ενώ θα ακολουθήσει συναυλία, στον ίδιο χώρο, στις 21.00, στην οποία θα συμμετάσχουν οι: Ξέμπαρκοι, Γιώργος Καζαντζής, Μαρία Θωϊδου, Κώστας Πρατσινάκης, Φωτεινή Βελεσιώτου και Μάκης Αϊβαζόγλου. Επιπλέον η Κατερίνα Κλεάρχου θα παρουσιάσει τα παραμύθια του νερού.

Την Παρασκευή 28 Ιούνη στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην συνέλευση μετόχων της ΕΥΑΘ στο Hyatt.

Το συντονιστικό πολιτών και φορέων τονίζει πως «Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού και την πώληση της ΕΥΑΘ» και προσθέτει : «Ζητάμε την διενέργεια δημοψηφίσματος σύμφωνα και με τις αποφάσεις των Δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος. Είμαστε η πλειοψηφία και θα το δείξουμε». «Το νερό είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό» προσθέτει.